Reprezentacija BiH

Jučer je bio petak, ali mi čekamo onaj idući

Jučer je bio petak, ali mi čekamo onaj idući
03.06.2017.
u 10:15
Pogledaj originalni članak

Jučer je bio petak, ali voljeli bismo da je bio 9. lipnja, pa da danas k’o ljudi komentiramo koliko smo blizu ispunjenju velikih sportskih želja koje gotovo nitko ne krije i odlaska na Svjetsko prvenstvo u Rusiju. Ništa se nije bitno promijenilo oko nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, koja se već nekoliko dana okuplja i priprema u hotelu Hercegovina na Ilidži, na nogometnim terenima Butmira.

Najvažniji su mir i uvjeti

Dobro je što se jedan dio priprema izabranika Mehmeda Baždarevića ponovno odvija na drugim lokalitetima osim u Zenici, jer ako ćete pitati sve vrhunske sportaše ‘lijepo je i promijeniti svakodnevnicu’, najvažniji je mir i uvjeti za trening, koji na Ilidži nikada nisu manjkali zmajevima.Hotel Hercegovina i butmirsko sportsko okruženje će ovaj put dati odmor i prve zadatke svim izabranicima Mehmeda Baždarevića, kojima prije svega treba snažan timski poticaj za veliki rezultat. Već od ponedjeljka se kreće punom snagom i u punom sastavu u ‘gnijezdu zmajeva’ dok pristigne Miralem Pjanić, koji večeras igra finale Lige prvaka protiv Reala u tandemu s Mandžukićem. Stručnom stožeru je izuzetno važan povratak Pjanića za susret s Grčkom i što reče navijač Sejo “da Bog da doktor Karabeg nemao posla idućih deset dana”. Ova kletva je vjerojatno i najveća želja Baždarevića i njegovog medicinskog tima pred možda najvažniju kvalifikacijsku utakmicu bh. tima. U trenu je stručnom stožeru nestalo 5 - 6 sigurnih, jer protiv Grčke nema pozvanih Vršajevića, Miloševića, Pavlovića, koje će ovaj put kao i na terenu predvoditi ‘lider bez kluba’ Emir Spahić, a butmirsku poštedu je koristio ‘koljenasto ozlijeđeni’ Krunić. Koliko su igrači koji će izostati zbog ozljeda bili važni na Baždarevićevom popisu najbolje govori podatak da se izbornik, iako je ‘težak’ na pozivanju naknadnih igrača-spasitelja, odlučio hitno pozvati Duljevića, koji je ovu premijerligašku sezonu odigrao u velikom stilu.

Tradicionalno neugodni Grci

Sudeći prema vijestima iz Sarajeva svima je jasno što čeka zmajeve na svom terenu i kako će biti teško nadigrati tradicionalno neugodne protivnike, koji svoj stil igre ne mijenjaju godinama, igraju obrambeno i na rezultat. Bh. internacionalnci znaju da će biti teško i da će morati igrati pod velikim pritiskom, jer samo pobjeda donosi sportsku priču ostanak u igri za nastup na SP-u u Rusiji. Koliko smo daleko od Moskve moramo pokazati već na travnjaku Bilina polja, gdje, moramo biti objektivni, posljednjih desetak godina nisu se puno radovale niti puno kvalitetnije i jače reprezentacije od Grčke. Moramo pokazati koliko smo jaki i da se ponovno vratimo na mjesto s kojeg nas je u Brazilu, i pored očigledne kvalitete igre i umijeća zmajeva, naprosto izgurao onaj i onakav sudac O’Leary.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.