Novi-stari trener

Jaka bura u Mostar vratila Medu koji će danas momčad povesti u pripreme

Foto: Stojan Lasić
Jaka bura u Mostar vratila Medu koji će danas momčad povesti u pripreme
07.01.2019.
u 08:10
Pogledaj originalni članak

Hrvatski muški rukometni klub Zrinjski u novi ciklus priprema ući će s novim-starim trenerom. Na klupu mostarske momčadi vraća se Zdravko Medić, trener pod kojim je ovaj klub igrao uspješno u prošloj sezoni, a pred kojim će se u nastavku sezone naći težak zadatak - osiguranje ostanka u Premijer ligi, s igračkim kadrom koji je realno slabiji nego prošle sezone.

Zamjenjuje Pušića

Medića je prvi dio sezone zamijenio Dario Pušić, koji je prije toga bio klupski čelnik, a trenutačno je i federalni zastupnik, pa se teško i moglo očekivati kako će on još dugo voditi momčad. Medić igrački kadar Zrinjskog dobro poznaje, a danas bi na prvi trening na pripremama trebao opet izvesti rukometaše koje je ranije vodio. Njegov se ponovni odabir čini kao logičan potez mostarske uprave.

- Hrvatski muški rukometni klub Zrinjski Mostar s velikim zadovoljstvom potvrđuje povratak Zdravka Medića, koji će trenersku poziciju kluba preuzeti od ponedjeljka kada započinjemo s pripremama.

Gospodin Medić već je jednom u sličnoj situaciji preuzeo kormilo naše mlade momčadi te s istom osvojio povijesnu titulu prvaka Kupa Bosne i Hercegovine i ostvario sjajne rezultate u okviru Premijer lige BiH. Veselimo se ponovnoj suradnji i, zajedno s nekim novim vjetrovima koje je donijela ova mostarska bura, očekujemo da će se mostarski rukomet već u nastavku sezone vratiti tamo gdje mu je mjesto - javili su iz mostarskog kluba.

Protiv Maglaja 17. siječnja

Medića realno očekuje težak posao. Iako je na snazi prvenstvena stanka, prvu će službenu utakmicu Zrinjski imati usred priprema za nastavak sezone. Već 19. siječnja Zrinjski očekuje zaostala utakmica Kupa s Maglajem. Iz prvog susreta Mostarci imaju dva gola prednosti. Ta će im utakmica, inače, uz natjecateljski karakter, u pripremama za nastavak sezone dobro doći kao i provjera za nadolazeće prvenstvo. Promjene u igračkom kadru se ne očekuju, svi igrači bi, ako ne bude iznenađenja, trebali ostati na okupu.

Pred trenerom Medićem je priprema momčadi koja se trenutačno bori za ostanak u rukometnoj Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Ipak, stav mostarskog kluba je kako će pokušati iskoristiti i bilo kakvu priliku za bolji rezultat. Neka serija pobjeda i bolji raspored za Zrinjski u nastavku sezone mogli bi plemićima donijeti i borbu za mjesta koja vode u doigravanje.

Rukometno prvenstvo Bosne i Hercegovine dobrim je dijelom izjednačeno, pa ostaje vidjeti kako Zrinjski može proći u nastavku sezone. Mlada mostarska momčad, koju čine uglavnom domaći igrači, ima potencijal, jedino je pitanje koliko ga je moguće ostvariti. •

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.