klub objavio

Ivan Leko novi trener Hajduka

Foto: nph/NordPhoto/PIXSELLNordPhoto/PIXSELL
Ivan Leko novi trener Hajduka
31.12.2022.
u 18:41
Prvi službeni dvoboj nekadašnjeg legendarnog i trofejnog kapetana "Bijelih", očekuje u ligaškom ogledu sa Šibenikom koji se igra 22. siječnja na Poljudu.
Pogledaj originalni članak

Hrvatski nogometni stručnjak Ivan Leko (44) novi je trener Hajduka, objavio je splitski klub posljednjeg dana 2022. godine.

Hajduk i 44-godišnji Splićanin dogovorili su suradnju do ljeta 2025. godine.

Prvi službeni dvoboj nekadašnjeg legendarnog i trofejnog kapetana "Bijelih", očekuje u ligaškom ogledu sa Šibenikom koji se igra 22. siječnja na Poljudu.

"Ovaj trenutak je baš poseban, emocionalan. Krenuo sam u nogomet u Hajduku, znao sam da će doći taj dan kada ću postati trener Hajduka. Jako sam sretan i puno se veselim, nadam se da nas čeka puno lijepih stvari. Puno je stvari koji se mogu napraviti. Činjenica je da je Hajduk u posljednje dvije godine napravio ogroman napredak u svemu. Od prvog dana ćemo naglasak staviti na energiji, emociji i strasti i sve što budemo radili od danas pa nadalje bit će s tim naglaskom. Nadam se da će naši navijači uživati kada budu gledali naše utakmice," poručio je Leko koji se u matični klub vraća nakon više od 17 godina.

Za Hajduk je kao igrač debitirao sa 17 godina i 250 dana u prvenstvenom ogledu protiv Osijeka kod trenera Ivana Katalinića, a ukupno je u dresu splitskog kluba upisao 187 službenih nastupa uz 39 postignutih golova.

S Hajdukom je osvojio Kup 2000. godine, a kao kapetan predvodio je momčad prema naslovu prvaka 2001 godine. U ljeto 2001. potpisao je za španjolsku Malagu, a u Hajduk se ponovno vraća na zimu 2005. godine, a u istoj sezoni osvaja i naslov prvaka.

Veliki dio igračke karijere proveo je u Belgiji igrajući za Club Brugge, Beerschot i Lokeren u kojemu je u 37. godini zaključio igračku karijeru. Za reprezentaciju Hrvatske upisao je 13 službenih nastupa.

Bio je pomoćnik Igoru Tudoru u grčkom PAOK-u, a kao samostalni trener vodio je belgijske klubove Leuven, Sint-Truden, Royal Antwerp i Club Brugge s kojim je osvojio naslov prvaka, Kup i Superkup te igrao skupine Lige prvaka 2018. godine.

Sjedio je također i na klupi Al- Aina u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, a posljednji trenerski angažman imao je u kineskom prvoligašu Shangai Port kojeg je vodio posljednje dvije godine.

Službeno predstavljanje novog trenera Hajduka bit će u srijedu 4. siječnja.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.