KRIZA U MADRIDU

Istina Reala i Zidanea sad je u 180 minuta

Foto: Reuters/PIXSELL
Istina Reala i Zidanea sad je u 180 minuta
27.01.2018.
u 07:10
Za Real je pogubno što više taj Santiago Bernabeu nije njegova utvrda pa od 18 domaćih utakmica u devet nije pobijedio
Pogledaj originalni članak

Kako je samo sve lijepo izgledalo na početku ove sezone, trofejni Real Madrid furiozno je krenuo, uzeo europski Superkup (s Manchester Unitedom), španjolski Superkup (u dvije utakmice s Barcom ukupno 5:1). No onda je krenuo pad i to ne bilo kakav, Real je gadno tresnuo o zemlju ove sezone koja se već može proglasiti propalom, čak nazvati i debaklom.

Još imaju i grozan raspored

Ne samo što je Real izgubio šanse za naslov španjolskog prvaka, sad je ispao i iz kupa, u dvije utakmice bolji je bio i zasluženo prošao “div iz predgrađa” Madrida Leganes. Za to je dobrim dijelom kriv i sam Zinedine Zidane, u prvoj četvrtfinalnoj utakmici kod Leganesa igrao je s drugom momčadi i sretno pobijedio s 1:0 u zadnjim sekundama. I onda je opet u srijedu zaigrao s takvom momčadi i izgubio 2:1 na svom Santiago Bernabeuu te ostao bez šanse da bar taj trofej donese kući.

Za Real je pogubno što više taj Santiago Bernabeu nije njegova utvrda pa od 18 domaćih utakmica u devet nije pobijedio, to mu se nije dogodilo nikada otkad je La lige. Nije slavio protiv Valencije, Levantea, Tottenhama, Fuenlabrade i Numancije s kojima je remizirao, a izgubio je od Betisa, Barcelone (0:3), Villarreala i sada Leganesa.

I ne smiješi se lijepa sutrašnjica Realu i Zidaneu. U prvenstvu zaostaje za Barcom 19 bodova, za drugim Atleticom osam, Valencija ima pet više. Čak i taj Villarreal puše Realu za vrat, ima samo bod manje od Madriđana i, prestigne li ga na kraju, Real neće izravno u Ligu prvaka. A raspored je sve samo ne lagan za Modrića i Kovačića, idu Valenciji i Levanteu koji su se već osladili u Madridu, pa im dolazi nezgodni Real Sociedad. A onda slijedi PSG.

Zidane: Ovisim o PSG-u

Tih 180 minuta u osmini finala Lige prvaka sve je što je sad ostalo Realu. Nisu imali sreće kad su izvukli pariške milijardere i Real u ovakvom stanju nije ni približno favorit, Mbappe, Cavani, Neymar, Di Maria, Pastore... kakva je to ofenziva za slabašni Real.

Naravno da se postavilo pitanje povjerenja Zidaneu.

– Znam da mi pozicija ugrožena... ako ne pobijedimo PSG! A ovaj neuspjeh u kupu težak je udarac i moja odgovornost, ja moram pronaći rješenja – kazao je Zidane, a podršku su mu dali i igrači:

– Ne volim promjene, igrači su prvi koji će stati uz Zidanea. Ne mogu reći što nam je rekao predsjednik ni o čemu smo razgovarali s trenerom. Ovo je usran dan, trener je prvi otišao kući – kazao je Sergio Ramos.

No nije stvar ni samo u Zidaneu, puno toga ne štima u Realu, Cristiano Ronaldo nije ni blizu svojih ranijih izdanja, dovoljno o tome govori činjenica da su ga išli tješiti Ramos, Marcelo i Modrić sa suprugama jer je očito ‘potonuo’, sve se više govori i o njegovu odlasku, a dolasku Neymara. Navodno je jedan Ronaldov prijatelj rekao da karijeru želi završiti u svom Sportingu. No, polako, prije će ga još Real pokušati nekome skupo prodati.

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.