Novi izazovi

Ima 60 nastupa za Hrvatsku i bio je veliki talent, a sad će igrati za drugu reprezentaciju

Foto: PIXSELL
Ima 60 nastupa za Hrvatsku i bio je veliki talent, a sad će igrati za drugu reprezentaciju
18.07.2021.
u 20:45
Pogledaj originalni članak

Hrvatski nogometaš Filip Ozobić (30) odlučio je pristati nastupati za reprezentaciju Azerbajdžana, svjestan da u redovima vatrenih nema mjesta. Ispunio je sve uvjete i bez obzira na čak 60 nastupa za mlađe selekcije hrvatske reprezentacije, igrat će za drugu zemlju, piše Večernji list.

Naime, od 15. do 21. godine bio je dio svake selekcije no s godinama nije uspio "naplatiti" talent koji ga je krasio. Najviše se pamti njegovo uvrštenje među 11 najboljih na U-19 Euru 2010., kad je Hrvatska stigla do polufinala.

Doživio je igrački neuspjeh u Spartaku iz Moskve, nije se nametnuo u Hajduku, ali proveo je tri lijepe sezone u Slavenu Belupu prije no što se skrasio u Azerbajdžanu.

Gabala mu je bio prvi klub, proveo je u njemu dvije sezone, da bi posljednje tri bio u Qarabagu. Prošle sezone zabio je 11 golova i bio treći strijelac lige. U prvoj sezoni s isto toliko pogodaka bio je najbolji strijelac.

Što se Fifina dopuštenja tiče, proveo je pet godina u Azerbajdžanu i nema nijedan službeni nastup za Hrvatsku nakon 21. godine. Bio je na China Cupu 2017. i igrao dvije utakmice za vatrene no to se Zadraninu ne tretira kao službeni nastup.

 
 

Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL 13.07.2010., stadion Branka Cavlovica,Karlovac - Hrvatska mlada reprezentacija do 19 godina odigrala je prijateljsku utakmicu s NK Karlovcem. Sime Vrsaljko, Matej Delac, Renato Kelic, Tomislav Glumac, Franko Andrijasevic, Ante Vukusic, Filip Ozobic, Arijan Ademi, Mario Ticinic, Dario Rugasevic, Andrej Kramaric Photo: Zeljko Hladika/PIXSELL

Azerbajdžan je u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2022. u skupini s Portugalom, ali i Irskom, Srbijom te Luksemburgom. Nakon dvije odigrane utakmice, posljednji je s nula bodova i gol razlikom 1:3.

U njegovoj generaciji igrali su Šime Vrsaljko, Andrej Kramarić i Arijan Ademi, a od onih koji nisu ispunili potencijal, zvučna su imena Matej Delač, Mario Tičinović, Tomislav Glumac, Ante Vukušić i Franko Andrijašević

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.