Humanitarna utakmica

Igrali susret za pokojnog Stjepana Piljića

Igrali susret za pokojnog Stjepana Piljića
25.09.2018.
u 07:35
Pogledaj originalni članak

Nogometna utakmica najmlađih nogometaša Omladinskoga pogona HNK Mladosti iz Domaljevca i NK Sladorane iz Županje nije bila običan sportski, već susret humanosti i pomaganja obitelji pokojnog Stjepana Piljića, tragično stradalog mladića iz Domaljevca.

Tužni i ponosni

Stjepan je u 23. godini izgubio najvažniju bitku - za život. Umro je od posljedica teške prometne nesreće. Neizmjerna je tuga obitelji u kojoj su, uz oca i majku, u neutješnoj tuzi ostali dva brata i dvije sestre. Takve emocije je teško pretočiti u riječi, ali ipak, kaže nam kratko Stjepanov otac Ivo, lijepo je znati da našu bol i tugu dijele s nama i na tome im zahvaljujemo. Ideju o održavanju humanitarne utakmice žitelji Posavske županije podržali su kupnjom karata i dolaskom na stadion HNK Mladost Domaljevac. Obitelji je predan prikupljeni prihod od 3140 KM od prodaje 600 ulaznica.

- Povod za nogometni susret je tužan, ali u ovoj igri naših mališana je i ponos jer pokazali smo da nismo ostavili jednu obitelj u njezinoj najvećoj boli.

Bio sam i trener pokojnog Stjepana, a kada sam prvi put čuo da je nakon njegove tragedije samo jedna injekcija koju je dobivao 800 KM, rekao sam da nešto moram napraviti.

S nekoliko prijatelja sam dogovorio ovaj susret, ali, nažalost, u međuvremenu Stjepan je preminuo, ali ipak smo održali zakazanu utakmicu kako bismo pomogli njegovoj obitelji. U ovom trenutku teško je biti sretan, ali u duši smo zadovoljni - kaže nam trener Omladinskoga pogona HNK Mladost Marko Matić Korza.

Uz njega su ideju podržali i realizirali Mato Knežević Zolja, Mato Petričević, Ilija Lucić i Perica Vrdoljak. Mato Tomšić, trener mlađe pionirske ekipe Radničkoga nogometnog kluba Sladorana Županja, kaže kako su ideju o humanitarnoj utakmici podržali ne samo zato što dva kluba koja dijeli rijeka Sava spaja nogomet već i zato što djecu više od nogometa uče humanosti, prijateljstvu, druženju, pomaganju. Stjepan je bio izniman mladić koji je obožavao sve sportove. Sa svima je bio susretljiv, komunikativan, dobar prijatelj.

Anto igrao za brata

- Stjepan je igrao kao dječarac. Kasnije je prešao u seniore, no kada je ozlijedio koljeno, prevladala je ljubav prema motorima, od kojih je, nažalost, i stradao - kaže trener Matić.

Pokojnom Piljiću najmlađi nogometaši klubova iz Domaljevca i Županje u čast su se sastali i zaigrali onako prijateljski, ali nije ni malo nedostajalo nogometnoga žara. U ekipi domaćina zaigrao je i Stjepanov brat Anto, baš kao što je u klubu prve tajne nogometa učio i brat. Gotovo je nevjerojatno da je upravo u ovom susretu Anto dao dva gola i svaki put pogledom prema nebu jasno stavio do znanja kome je namijenio svoje pogotke. 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.