forma u usponu

Igrajući u životnoj formi, došao do najboljeg plasmana u karijeri

24.09.2017.
u 09:00
Pogledaj originalni članak

Najbolji bh. tenisač Damir Džumhur pobijedio je u polufinalu ATP turnira u Sankt Peterburgu Nijemca Jan-Lennard Struffa rezultatom 2:0, po setovima 6:3, 7:5.

Najbolji tenis u karijeri

Džumhur je jučerašnjom pobjedom izborio top 50, a iza njega je najbolje razdoblje u karijeri, što je potvrdio i ovom pobjedom. Prema ATP live ljestvici, Džumhur je jučer zauzimao i respektabilno 43. mjesto na ATP ljestvici. Teško je u ovom trenutku procijeniti na kojem će mjestu Džumhur biti u ponedjeljak, tim više što nakon finala u Rusiji, u slučaju pobjede, može očekivati i bolji plasman.

Struff je očigledno bio izmoren napornim Davis Cup vikendom, a u polufinalu se našao nakon dosta sreće koje je imao protiv Tsonge u četvrtfinalu. Oba tenisača su oprezno i uz dobre servise otvorila meč. Nije bilo pogrešaka sve do rezultata 3:3, kada Struff gubi svoj servis.

Damir Džumhur je bez problema potvrdio break, a onda osvojio još jedan gem za vodstvo 1:0 u setovima. Za razliku od prvog seta, u drugom su oba tenisača na startu izgubila svoje servise. Džumhur potom osvaja svoj servis, a onda opet obojica osvajaju breakove. Uslijedio je najduži gem na meču, koji je trajao čak osam minuta i koji je na kraju osvojio njemački tenisač i poravnao na 3:3. Obojica su potom čuvali svoje servise, a breakom na rezultatu 6:5, Džumhur ubrzo dolazi do pobjede.

Zahtjevno finale

Damir Džumhur će u finalu turnira u Sankt Peterburgu igrati protiv boljeg iz drugog polufinalnog para u kojem se sastaju prvi nositelj turnira Bautista i Fognini. Plasmanom u finale natjecanja, Džumhur je osigurao i najbolji ranking u karijeri. Naime, na live listi ATP-a, naš najbolji tenisač nalazi se malo iznad 40. mjesta, čime je već ostvario svoje ciljeve za ovu sezonu.

Podsjetimo, Damir je najavljivao ulazak u Top 50 do kraja sezone, a ukoliko nastavi u ovom ritmu, s obzirom na to da do kraja sezone ima još najmanje šest turnira, Džumhur bi mogao biti i debelo ispod 40. mjesta. Budući da brani samo 60 bodova s turnira u Austriji, a očekuju ga i tri turnira u Kini i još jedan u Rusiji. svaki prolaz u iduće kolo donijet će mu i veliki pomak na ATP ljestvici najboljih tenisača svijeta.

Uz sve to, ukoliko osvoji St. Peterburg za najboljeg bh. tenisača, to će mu biti ujedno i prvi osvojen ATP turnir u profesionalnoj karijeri. Prije nekoliko tjedana to mu nije pošlo za reketom u Maksiku, ali sada je jako blizu tom podvigu “Iz Rusije s ljubavlju”. Ostaje nam još vidjeti kako će bh. tenisač proći u tom finalu...•

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.