SLIJEDI SRBIJA

Hobotnica Pavić donio Hrvatskoj finale Svjetskog prvenstva i Rio!

Foto: Daniel Kasap/Pixsell
Hobotnica Pavić donio Hrvatskoj finale Svjetskog prvenstva i Rio!
07.08.2015.
u 08:00
Grčka je izjednačila i kod 10:10 izvodili su se peterci, a tu smo bili bolji sa 5:3 zahvaljujući Paviću
Pogledaj originalni članak

Hrvatska vaterpolska reprezentacija uspjela je doći do finala Svjetskog prvenstva u Kazanju nakon napete utakmice s Grcima! Bilo je 10:10 u regularnom dijelu utakmice, ali potom smo nakon peteraca bili bolji sa 5:3 i ušli smo u finale na koje čekamo osam godina, od onog slavlja u Melbourneu protiv Mađara (9:8). Ovom pobjedom smo osigurali Olimpijske igre, ali i petu medalju zaredom, nakon šestog polufinala zaredom na prvenstvima svijeta. Da bi došli do zlata borit ćemo se protiv Srbije koja je u drugom polufinalu svladala Italiju 10:6.

Bilo je teško, posebno jer je uloga favorita bila potpuno na našoj strani. Opravdali smo je u startu i poveli 3:1, s tim da su Grci uspjeli zabiti tek iz peterca koji je zabio kasniji tragičar Fountoulis (2). Sjajni Sukno (2) vodio je igru naše reprezentacije, a na centarskoj poziciji mijenjali su se Obradović (2) i Lončar (2). Sve je bilo idealno, posebno kad smo poveli 5:2. Ali nakon toga slijedi nešto što se ne može najbolje objasniti i provlačimo se isključivo zahvaljujući individualnoj kvaliteti.

Grci su pronašli način kako slomiti našu obranu, forsirali su igru na centre i vrijedno skupljali naša isključenja, kojih smo na kraju imali 11. Baš kao i Grci, ali oni su zabili njih pet, a mi četiri. Nadmudrio je u toj igri izbornik Vlachos našeg izbornika Tucaka, osjetio je "krv". Uporno se forsirao presing na naše napade i guranje lopte na centre kad bi Grčka imala napad. A kad bismo i zatvorili centre - koštalo nas je to Bušlje i Obradovića (2) koji su dobili po tri isključenja - Vlachopoulos (3) bi nas "punio".

Nekako smo uz malo sreće i nakon udaraca Bukića (1) i Jokovića (1) bježali, a i Muslim (2) je svoj posao odrađivao na pravi način. Samo, kako je utakmica odmicala, Grci su smanjivali vodstvo. I to nije dobro za finale jer dolazi nam opasnija momčad, bilo u vidu Srba ili Talijana.

No ono što najviše u cijeloj utakmici upada u oči jest činjenica da kod 10:9 za nas, 59 sekundi do kraja i igrača više, Tucak nije zvao minutu odmora. Tako nešto si nije smio dopustiti, to nam je bio napad za finale, za riješiti cijelu priču. Prepustio je sve igračima, a kad nisu poentirali, grčki izbornik pokazao je kako se to radi. Grci su odigrali savršenu akciju i Kolomvos (1) nam zabija s dva metra za 10:10.

Činilo se da je psihološka prednost na strani Grka, ali što im je to značilo kad mi imamo Pavića (9). Obranio je udarac Fountoulisu i to je bilo to. Nije pomoglo što su Afroudakis i Vlachopoulos bili sigurni jer kod nas su sva petorica zabila - Sukno, Muslim, Joković, Petković i Šetka.

A sad po zlato, za što nam treba igra kao protiv Crne Gore!

HRVATSKA - GRČKA 15:13p (3:1, 2:3, 3:2, 2:4 - 5:3)

>> Srbija pregazila Talijane i u finalu ide na Hrvatsku!

>> Grci vole mudrovati, ali mi smo tu najjači

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.