danas protiv lokosa

Hajduk zasad žrtvuje HNL, ali treće mjesto stigne uhvatiti

Foto: Petar Glebov/PIXSELL
Hajduk zasad žrtvuje HNL, ali treće mjesto stigne uhvatiti
10.08.2015.
u 11:49
Danas će protiv lokosa lijevi bek biti Josip Juranović, a Dejan Računica za Goal kaže: Hajduku je Europska liga nikad bliže, a u HNL-u je realnost treće mjesto.
Pogledaj originalni članak

Hajduk danas ide u goste Lokomotivi bez pobjede u HNL-u! Bijeli su u prva četiri kola ubilježili tri remija i poraz i to je sigurno start koji ne može dobiti prolaznu ocjenu, bez obzira na uspješan niz u Europi i preskočene tri prepreke. Usporedbe radi lani je Hajduk u prva četiri kola osvojio sedam bodova, a raspored nije bio lagan. Prvo Istra na Poljudu (1:1), zatim gostovanje u Rijeci (poraz 4:2), te onda dvije pobjede, u trećem kolu na Poljudu protiv Slaven Belupa 2:0, zatim gostujuća baš kod Lokomotive 5:2.

Neki će reći da je problem u motivaciji, no to sigurno nije slučaj. Hajdukova mladost nema pravo nikoga podcijeniti jer se i sama tek treba dokazati. Činjenica je da je kadar za igru na dva fronta tanak. Teško je ne začuditi se da bijeli u kadru imaju samo tri stopera, ali još i gore, samo jednog lijevog beka. Tako će danas u odsustvu Pejića na lijevoj strani zaigrati Josip Juranović! 

Bijeli su najbolju utakmicu u dosadašnja četiri kola odigrali protiv najtežeg protivnika, Dinama u prvom kolu u Maksimiru. Hajduk je tri dana prije ogleda sa modrima u Dugopolju sa 6:2 svladao Sillamae, a onda je vrlo zrelom partijom protiv modrih zasluženo osvojio bod. No, bio je to susret u kojem nije bilo rošada, Burić je koristio sve udarne snage, uključujući i udaranu napadačku iglu Kamerunca Francka Ohandzu.

Osim maksimirskih 90 minuta, Franck je u preostale tri prvenstvene utakmice odigrao samo 20 minuta protiv Slaven Belupa. U Puli gdje su bijeli stradali sa 4:1 Burić je izveo kombiniranu postavu. Priliku su dobili Radčenko, Bencun, Josip Bašić, Juranović, a u Splitu su ostali Franck, Vlašić, Balić, Caktaš i Roguljić. Udarne igle čuvale su se za prvi susret protiv Stromsgodseta koji je Hajduk dobio 2:0.

Nakon toga je uslijedio susret protiv Slaven Belupa gdje nije bilo previše promjena (u prvih 11 igrali su Bilji, Sušić i Kiš), no bijeli su odigrali najgore poluvrijeme u sezoni. Za utjehu navijačima i svim ljubiteljima Hajduka može poslužiti činjenica da i Dinamo ne briljira, modri nakon pet kola imaju samo devet bodova, no bijeli bi za hvatanje priključka morali početi pobjeđivati, i to odmah. Uprava kluba trebala bi u narednim danima treneru Buriću omogućiti nekoliko pojačanja kako bi mogao taktizirati, a ne improvizirati! 

"Ovo je mjesec kada bi nastajala euforija svake godine, nada da se uđe u Europsku ligu, tako da ni ova nije puno drukčija. Iako, kada se pogleda Slovan Liberec u usporedbi sa protivnicima prošlih godina, dojam je da je Europska liga nikad bliže. Liberec nije ni blizu momčadi koja je prije tri godine osvojila naslov češkog prvaka", kaže za Goal legendarni igrač bijelih Dejan Računica, danas pomoćni trener slovačke Dunajske Strede. 

Složit ćete se da je start u HNL-u ispod očekivanja?

"Mislim da prevelike drame nema. Ako se prođu gostovanja kod Lokomotive i Rijeke bez poraza, brzo će se uhvatiti ritam i u HNL-u. Kada to kažem mislim na treće mjesto jer je to u ovom trenutku realnost. Ne vjerujem da netko od ostatka lige može iskočiti bez obzira na trenutnu situaciju na ljestvici". 

Upravo će gostovanja kod Lokomotive i Rijeke bijeli morati odraditi sa makar jednom pobjedom kako bi dokazali da bljeskovi u Europi nisu slučajni. Europa nosi novac, ali u nju se ipak ulazi preko HNL-a...

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.