Druga liga FBiH (jug)

Gruđani potopili Brotnjo na Barama

Gruđani potopili Brotnjo na Barama
29.04.2016.
u 09:00
Pogledaj originalni članak

U 23. kolu strijelci su opet bili dobro raspoloženi i zabili 34 pogotka (domaći 28, gosti samo 6). Nakon što su u 22. kolu na grudskoj Elić luci “ucvilili” Igman, zabili mu pogodak u posljednjim trenucima utakmice za 1:1 i udaljili ga od naslova prvaka, nogometaši Gruda napravili su u 23. kolu novi, još neočekivaniji podvig.

Prednost sve manja

Na čitlučkim su Barama svladali vodeće Brotnjo (2:1). Pogodak za Brotnjo zabio je Grgić, a strijelci za Gruđane bili su Pandžić i Mikulić. Čitlučani su, ipak, zadržali vodstvo na ljestvici, ali sada se njihova prednost istopila na samo bod. Reklo bi se kako Brotnju ne odgovara domaće ozračje. Naime, prije dva kola odigrali su kući neodlučeno protiv Neuma. Onda su u gostima “razvalili” Stolac 8:0... Igman je iskoristio “svetu” prednost domaćeg travnjaka i napunio mrežu Kamešnice (5:0). Za Konjičane pogađali su Mehić 2, Bajrić, Đapo i Sultanić.

Najviše pogodaka vidjeli su gledatelji na posuškom Mokrom docu. Posušje je ispratilo kući Šujicu s katastrofalnih 9:0 (Da. Begić 3, Ćuže, Bilać 2, Stipić, Mandurić i Čuić). Imaju Posušani običaj s vremena na vrijeme zatrpati mrežu nekog od protivnika, ali i povremeno izgubiti utakmicu od objektivno slabijih klubova. Valjda zato i jesu u sredini ljestvice... Neum je s 3:1 svladao Kupres (3:1), Klis preokretom došao do bodova protiv Rame (4:2), a Stolac postigao visoku, možda zakašnjelu pobjedu protiv Sloge (3:0 – Raguž, Džakula, Katičić). Naime, Stolac će se teško iščupati s dna ljestvice.

Lokalni derbi

I Blagaj je u sličnoj situaciji kao Stolac, ali se bude. Blagajci su ovaj put svladali kandidata za naslov Turbinu (2:0 – Fejzić 2). U bilo kojoj konkurenciji da su, Livnjaci i Tomislavgrađani imaju vatrene dvoboje. Tako je bilo i ovaj put na Zgonama. Tomislav je poveo (Jurčević), Troglav 1918. izjednačio na 1:1 (Ključo). I – to bi bilo to. Poredak nakon 23. kola 2. lige FBiH (jug): Brotnjo 47, Igman 46, Tomislav 41, Turbina i Grude 38, Posušje 34, Sloga 33, Neum 32, Klis i Rama 30, Kamešnica 27, Kupres 25, Blagaj 22, Stolac 20, Šujica 18. 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.