BRANI HRVATE

Grčki odvjetnik: Policija je jednog BBB-a optužila da je imao nož

Foto: YIANNIS.PANAGOPOULOS
Grčki odvjetnik: Policija je jednog BBB-a optužila da je imao nož
21.08.2023.
u 07:22
- Optužbe su ozbiljne, ali mislim da težina dokaza, saslušanje i istraga idu nama u korist. Zatvorili su sve jer svi su bili potencijalni ubojica. Moramo to imati na umu, ali mislim da je prošlo dobro.
Pogledaj originalni članak

Grčki odvjetnik Athanasios Kaymenakis koji zastupa 96 uhićenih BBB-a, progovorio je situaciji u Grčkoj.

- Jednog je mladića policija optužila da je imao nož. Odbacujemo tu tvrdnju. Vjerujem mu na riječ da nož nije njegov. Uputili smo zahtjev da se obrade otisci prsta s noža i da se usporede s njegovima. Nije nosio rukavice. Nož nije njegov. Rekao sam tužiteljima i sucima da ti ljudi nisu imali noževe. Na video snimci nitko od Hrvata ne nosi nož. Mnogo sam sati proveo pregledavajući snimku. Nisam vidio da itko ima nož - rekao je odvjetnik za HRT.

Kaže da istraga ide u korist BBB-ima i zasad ništa ne upućuje da je netko od njih ubojica.

- Optužbe su ozbiljne, ali mislim da težina dokaza, saslušanje i istraga idu nama u korist. Zatvorili su sve jer svi su bili potencijalni ubojica. Moramo to imati na umu, ali mislim da je prošlo dobro. Nastavit ćemo se boriti i osloboditi ljude što je prije moguće. Čvrsto vjerujem u grčki pravni sustav - rekao je odvjetnik.

Slavko Šimunović, Hrvat koji više od 20 godina živi u Grčkoj kaže da su BBB-i odabrali najgori trenutak za odlazak u Atenu. Naime, grčko je pravosuđe pooštrilo kazne za huliganizam.

 - Puno su sporiji, puno su neefikasniji od našega, možete zamisliti kako je onda. BBB će se, moje je mišljenje teško provesti i zbog novog zakona i taj problem njihov ne poznaju istražne zatvore nego 18 mjesec - rekao je Slavko Šimunović i dodao

- Tu su bejzbol palice, tu su noževi, signalne rekete, užas, premlaćivanja, razbijanja, veliki huliganizam, veći nego kod nas sigurno. Kad je u pitanju Panathinaikos Olympiakos to mi u Hrvatskoj nemamo, navodi Šimunović.

Kaže i da ovih dana nije lako biti Hrvat u Ateni.

- Ja ću vjerojatno ostaviti automobil negdje prije Atene kod prijatelja i u Atenu se spustiti s rent a carom jer zagrebačke registracije sigurno će biti veliki izazov - kaže Šimunović.

 

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.