HŠK Zrinjski

Grbavica kao veliki ispit za Mostarce

Grbavica kao veliki ispit za Mostarce
20.08.2016.
u 09:00
Pogledaj originalni članak

Nogometaše Zrinjskog večeras očekuje novi veliki premijerligaški derbi. Plemići će na Grbavici igrati protiv domaćeg Željezničara (21 sat), a riječ je o uvijek neugodnom gostovanju za mostarsku momčad.

Dobro raspoloženje

Zrinjski ovu utakmicu dočekuje u dobrom raspoloženju nakon pobjeda na derbi susretu protiv Slobode. Ipak, u nogometu se ne živi od prošlosti, a u mostarskom su taboru svjesni te činjenice. U Zrinjskom su svjesni kako Željo nije u najboljoj formi.

- Željezničar nije sezonu otvorio na najbolji način, međutim, oni u svojim redovima imaju dosta iskusnih igrača te će ova utakmica biti pravi ispit za nas. Željezničar se nalazi u situaciji da mora tražiti pobjedu pa ćemo na Grbavici morati dati više nego do sada kako bismo ostvarili povoljan rezultat - kazao je trener plemića Vinko Marinović.

Nekoliko nogometaša Željezničara s uspjehom je nekada igralo za Zrinjski. Inače je riječ o sastavima koji se dobro poznaju. Plavi su ove sezone utakmice igrali s dva klasična napadača - Nikolićem i Lendrićem, igračima koji su nekada bili prvi topnici Zrinjskog.

- U napadu su Lendrić i Nikolić, na krilu Stevanović, i to su sigurno tri nogometaša koja mogu napraviti probleme svim momčadima u našoj ligi. Također, imaju dosta iskusnih igrača u zadnjoj liniji, poput Kosorića, koji im donose stabilnost. Željezničar je momčad koja možda sada nema igru, ali ima kvalitetne pojedince koji u derbijima jednim potezom mogu riješiti utakmicu - dodao je strateg Zrinjskog.

Vjerojatno je najveće pojačanje za Zrinjski u ovom trenutku povratak Ivana Peke u natjecateljsku formu. Malo je nogometaša u Premijer ligi poput njega koji su tako jaki na lopti ili u igri jedan na jedan.

Peko je u prošloj šampionskoj sezoni proljetni dio sezone proveo izvan travnjaka zbog ozljede, sada je jedan od udarnih nogometaša Zrinjskog.

Nisu puno mijenjali momčad

- Ne treba nas zavarati što je Željezničar doživio dva poraza zaredom, a posebno protiv Viteza koji nije bio očekivan. Svakome se može dogoditi loš dan, pa tako i njima. Mislim da je Željezničar kvalitetna momčad i sigurno je među najboljima u Premijer ligi. Neće nam biti lako na Grbavici, ali ako budemo odigrali kao dosada, nemamo se čega bojati. Igramo dobro na početku sezone. Nismo mijenjali puno ekipu koja je osvojila prvenstvo. Otišlo je par igrača, par je došlo, ali kostur ekipe je ostao. Ako budemo igrali kao do sada, možemo obraniti naslov, ali to neće biti lako - kazao je Ivan Peko.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.