EUROPSKO PRVENSTVO

Furija nije slomila Švedsku: Španjolci imali sjajne prilike, Olsen postao heroj Šveđana

Furija nije slomila Švedsku: Španjolci imali sjajne prilike, Olsen postao heroj Šveđana
Autori Vecernji.hr, Hina
14.06.2021.
u 23:00
Od 21 sat u Sevilli se igrao zadnji susret današnjeg dana između Španjolske i Švedske, a unatoč visokom ritmu i sjajnim prilikama Olma i društva, Švedska je izvukla bod
Pogledaj originalni članak

U susretu 1. kola E skupine Europskog nogometnog prvenstva reprezentacije Španjolske i Švedske su u Sevilli odigrale bez pogodaka. Bila je to utakmica u kojoj je "Furija" dominirala i imala nekoliko odličnih prilika no nije uspjela svladati sjajno raspoloženog Robina Olsena.

Švedska se koncentrirala na obranu, a svoje prilike je tražila iz kontri. Dva puta je zaprijetila i oba puta su to bile gol prilike, no napadači Isak i Berg nisu uspjeli zabiti. Za Španjolce je do 74. minute igrao bivši igrač zagrebačkog Dinama Dani Olmo koji je bio među boljim igračima u španjolskim redovima.

U ranije odigranom susretu iz ove skupine Slovačka je u St Peterburgu pobijedila Poljsku sa 2-1 i nakon prvog kola vodi na ljestvici. Slovaci su poveli u 18. minuti autogolom golmana Wojciecha Szczesnyja.

Pucao je Robert Mak, Szczesny je obranio, no lopta se od stative odbila u poljskog vratara i završila u golu. Poljska je izjednačila u 46. minuti golom Karola Linettyja, a možda i ključni trenutak se dogodio u 62. minuti kada je Grzegorz Krychowiaka isključen zbog drugog žutog kartona.

Slovaci su igrača više iskoristili u 69. minuti kada je Milan Škriniar zabio za 2-1 nakon ubačaja iz kornera. U posljednjim trenucima susreta Poljska je imala sjajnu priliku za izjednačenje, no Bednarek je pucao pored gola.

U drugom kolu 18. lipnja se sastaju Švedska i Slovačka (St Peterburg), a dan kasnije Španjolska i Poljska (Sevilla). Zadnje kolo je na rasporedu 23. lipnja, a sastaju se Španjolska - Slovačka (Sevilla), te Švedska - Poljska (St Peterburg).

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.