Borilački sport

Finalne pripreme za SP u Manchesteru obavili u Posušju

Finalne pripreme za SP u Manchesteru obavili u Posušju
14.05.2019.
u 08:15
Pogledaj originalni članak

Bh. taekwondo seniorska reprezentacija boravila je u Posušju gdje su se održale posljednje pripreme za troje natjecatelja koji će BiH predstavljati na SP-u u Manchesteru. Karlo Galić iz TKD Poskok Posušje, Nedžad Husić i Emir Kaljanac iz TKD Novi Grad Sarajevo zajedno s trenerom Harisom Husićem već su trebali otputovati u Manchester gdje se od srijede, 12. do ponedjeljka, 20. svibnja održava SP. Trener Haris Husić kazao je da su reprezentativci dobro i zdravo.

- Pripreme smo odradili uglavnom kao klubovi jer ih nismo u situaciji odraditi kao reprezentacija u nekom odvojenom dijelu. Odradili smo sve vrste priprema uglavnom u kombiniranim treninzima između ovih dvaju klubova - kazao je trener Husić.

Dodao je kako svatko očekuje medalju, ali da je iskustvo bh. reprezentativaca na velikim natjecanjima još uvijek malo da bi realno mogli očekivati neku medalju.

- Svjetsko prvenstvo daleko je teže nego Olimpijske igre, jer na ovom prvenstvu svaka od kategorija ima 70 do 90 natjecatelja, što je otprilike 7 borbi do medalje. Mi nemamo puno iskustva pa, realno, ni očekivanja. Nama je najveći cilj ostvariti što bolji rezultat kako bismo ostvarili što bolju normu za Olimpijske igre. Naši natjecatelji su potencijal za iduće razdoblje i svako ovakvo natjecanje daje nam iskustvo - zaključio je trener Husić.

Istog mišljenja je Petar Boban, trener u TKD Poskok.

- Zapravo se malo nadamo sretnim okolnostima u ždrijebu. Budući da naši seniori, mladi, i nemaju bodova u seniorskim kategorijama, vrlo lako mogu doći na nositelje u njihovim kategorijama. Ako bi bilo malo sreće, mogli bismo izbjeći nositelje i proći koje kolo, pa možda čak i do medalje”, kazao je trener Boban. Dodao je kako je za njega uspjeh već sam nastup na prvenstvu.

- S obzirom na to da smo s financijske i organizacijske strane još uvijek na niskim granama kao sport u BiH i da većinu toga klubovi sami financiraju, smatram da je sam nastup velik za državu i Savez, ali i za klubove iz kojih natjecatelji dolaze - kazao je Boban.

Karlo, Nedžad i Emir kazali su nam da pripreme za ovo prvenstvo traju tijekom cijele godine. Posljednja dva mjeseca imali su pak znatno intenzivnije pripreme u kojima su sva trojica istaknula kao najbolje one koje su odradili u Koreji, gdje su boravili 15 dana.•

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.