Transferi

FIFPro savjetuje igračima da ne potpisuju za klubove u Srbiji

FIFPro savjetuje igračima da ne potpisuju za klubove u Srbiji
05.01.2017.
u 07:00
Pogledaj originalni članak

Svjetski sindikat profesionalnih nogometaša (FIFPro) savjetovao je profesionalnim nogometašima da u zimskom prijelaznom roku ne potpisuju za srbijanske klubove. FIFPro ističe da nakon nenajavljene promjene u Arbitražnom povjerenstvu više nema predstavnika nogometaša i čine ga samo ljudi bliski klubovima, a igrači imaju sve manje šansi na fer tretman, prenosi B92. Prema pravilima FIFA-e, Arbitražno povjerenstvo mora činiti jednak broj sudaca koje odrede klub i igrač u sporu. Savez je odbacio suce koje je izabrao sindikat i ostavio kao predsjednika i potpredsjednika povjerenstva one koji su usko povezani s Crvenom zvezdom i Partizanom. A predsjednik i potpredsjednik imaju pravo odlučivanja ako je glasovanje Povjerenstva izjednačeno, navodi FIFPro. Napominje se i da su pristojbe koje igrači plaćaju prilikom pokretanja arbitraže ogromne.

- Ovo je kršenje osnovnih prava profesionalnih nogometaša, koji praktično igraju u uvjetima u kojima vlada bezakonje. Pozivamo Nogometni savez da odmah riješi ove probleme. Dok se situacija ne popravi, savjetujemo svim igračima da ne idu u Srbiju - priopćio je glavni tajni FIFPro Teo van Segelen.

Mirko Poledica, predsjednik Sindikata profesionalnih nogometaša “Nezavisnost”, rekao je da je u posljednje dvije godine 250 nogometaša, u ligi kojoj igra oko 500 njih, tražilo svoja prava preko arbitraže.

- Kada potpišete ugovor s klubom iz Srbije, imate 50 posto šansi da završite na sudu - rekao je Poledica. Prijelazni rok za igrače u Srbiji traje od 23. siječnja sve do 17. veljače. 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.