Profi boks

Emil Markić: Meč u Mostaru za mene je čast, ali i obveza

24.05.2019.
u 08:14
Mostarac Emil Markić u nedjelju će pred domaćom publikom u Mostaru braniti europski WBO naslov prvaka. Titulu će braniti protiv Čeha Tomaša Adameka
Pogledaj originalni članak

Posljednjih dana mostarski profi boksač Emil Markić bio je zauzet. Osim priprema za meč u nedjelju, Markić je uključen i u samu organizaciju. Takvo nešto potrebno je raditi na ovim prostorima jer teško se borilačke revije, poput ove u Mostaru, drugačije i mogu realizirati. Za razliku od profesionalaca vani koji imaju “luksuz” baviti se samo skidanjem kilograma i tempiranjem forme za meč, Markić uoči svog meča mora biti svoj glasnogovornik, menadžer, promotor i tko zna što još... S obzirom na to da je boks opasan borilački sport i svaki ulazak u ring je svojevrsni rizik za zdravlje, takvo nešto može biti opasno raditi u finišu priprema.

- Svjestan sam toga, ali morao sam se aktivno uključiti u organizaciju s obzirom na to da mi je uistinu jako stalo da ova revija u mom gradu prođe na najbolji mogući način. Mislim kako ćemo svima onima koji dođu u dvoranu na Bijelom brijegu pokazati nešto od svoje vještine. Uoči samog meča isključit ću se od svega i posvetiti samo pripremi za protivnika koji je, uzgred rečeno, jako opasan - kazao je WBO europski prvak u poluteškoj kategoriji Emil Markić. Nakon 6 - 7 godina grad na Neretvi opet će ugostiti nekoliko regionalno istaknutih profi boksača, nadolazećih zvijezda, a na glavnom meču večeri Emil Markić će braniti WBO naslov europskog prvaka protiv Čeha Tomaša Adameka.

- Nadam se kako ću pred domaćom publikom pružiti dobro izdanje. Jako sam motiviran, smatram da sam u dobroj formi. Meč u Mostaru za mene će biti velika čast, ali i obveza. Moj protivnik je opasan i nadam se kako će iz mene izvući ono najbolje. Za ljubitelje boksa vrijedi napomenuti kako će tu biti još nekoliko dobrih mečeva. Moći će na djelu vidjeti Mostarca Elvira Šendru, koji je dobro krenuo u svoju profi karijeru, u amaterskom boksu nastupit će Dalibor Beljo. Tu su još Edin Puhalo, Rafael Pervan, Boško Mišić... Siguran sam da tu ima momaka koje vrijedi pogledati. Za sve nas nedjelja će biti važan dan - dodao je Markić o ostalim sudionicima o kojima ćemo više pisati idućih dana. 

 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.