Davis Cup

Džumhur u Zenici predvodi BiH protiv Poljske

Džumhur u Zenici predvodi BiH protiv Poljske
02.12.2016.
u 08:00
Pogledaj originalni članak

Gradska arena u Zenici bit će domaćin idućeg susreta najboljih tenisača BiH protiv reprezentacije Poljske, koji će se odigrati od 3. do 5. veljače 2017. godine.

Upravni odbor Teniskog saveza BiH donio je odluku o domaćinstvu meča prvog kola Davis Cupa te se, nakon odlično organiziranog meča protiv Tunisa, ponovno opredijelio za Zenicu. Reprezentaciju BiH će, prema najavama, predvoditi trenutačno najbolji bh. igrač Damir Džumhur, a uz njega, u sastavu bi trebali biti Mirza Bašić, Tomislav Brkić i Nemanja Fatić.

- Naša vrsta se prvi put plasirala u Prvu skupinu EA zone i s ponosom možemo kazati kako će Zenica biti domaćin našim najboljim tenisačima u ovom povijesnom meču. Nakon Tunisa dobili smo sve pohvale i najviše ocjene za organizaciju tog meča i kao nagrada za sve to pruženo nam je povjerenje Upravnog odbora saveza za organizaciju meča s Poljskom. Iako će ovaj meč od nas zahtijevati viši stupanj angažiranja svih materijalnih i kadrovskih resursa, nema sumnje da ćemo i ovaj ispit položiti s najvišom mogućom ocjenom, kazao nam je direktor Javnog poduzeća za upravljanje i održavanje sportskih objekata Zenica Feđa Jovanović.

Prema najavama, nastupit će najbolji tenisači BiH i Poljske, a za danas je najavljeno službeno potpisivanje ugovora o domaćinstvu ovog meča. (eb)

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.