SEHA liga

Doprvak Europe rutinski do pobjede

Doprvak Europe rutinski do pobjede
07.02.2017.
u 08:00
Pogledaj originalni članak

Dobar otpor pružio je Izviđač europskom doprvaku Veszpremu od kojeg je poražen 36:31. Da nije bilo očajnog prvog dijela koje je završeno vodstvom domaćih 21:11, dojam bi bio i bolji.

Igrači iz drugog plana

Ovoga puta uz Davida Mandića, koji je sa šest pogodaka od osam šutova bio najučinkovitiji strijelac, iskazali su se igrači iz drugog plana - Josip Čutura koji je pet puta zatresao mrežu uz postotak od 63 posto, te drugi pivot mladi Matej Marković koji je imao stopostotni šut 3/3. U nastavku utakmice zapaženi su bili i Grbavci. Josip je s nekoliko dobrih proigravanja, te dva ulaza na crtu i pogotka, jednostavno razdrmao skaute. Razoran u drugom dijelu utakmice bio je i Ante Grbavac koji je postigao pet pogodaka, ali uz ukupni postotak šuta od 45 posto. Favorizirani Veszprem imao je impozantnih 75 posto iskorištenosti šuta, od 48 upućenih udaraca pogodili su 36 puta. Izviđač CO imao je znatno slabiji postotak šuta, 52 posto, odnosno 31 pogodak od 60 upućenih udaraca. Još jedan pokazatelj je porazan za skaute, vratar domaćih Adam Borbely obranio je 19 udaraca od 50 šutova ili respektabilnih 38 posto, dok su vratari Izviđača CO imali mizernih 14 posto obrana, od 42 upućena obranili su samo šest udaraca. Ivanković je imao 5/34, a Kvesić 1/8.

Impozantni učinci

Na drugoj strani impozantni su učinci domaćih strijelaca, pa je tako Gasper Morguc gađao 8/10, Blaž Blagotinšek imao je 6 pogodaka od šest udaraca, Ligetvori je također bio stopostotan - 4 pogotka iz četiri pokušaja, dok je Gabor Ancisin također četiri puta zatresao mrežu, ali iz šest pokušaja. Rutinskoj pobjedi domaćina kumovali su zbunjeni skauti u prvom dijelu, kojeg je Veszprem dobio 21:11. Nakon tog vodstva domaći su zaigrali ležernije pa su Ljubušaci došli do daha i uspjeli smanjiti rezultat. U razdoblju koje im je na utakmicama SEHA lige poslovično krizno od 45. do 49. minute, skauti su ovoga puta ostvarili prednost 5:1. Moglo bi se zaključiti da statistika utakmice protiv Veszprema za Izviđač nije povoljna, od udaraca na vrata Mađara, preko porozne obrane, odnosno skromnog učinka vratara. Međutim, kako je cilj na ovoj utakmici bio izgubiti sa što manjom razlikom, onda se u tome, zahvaljujući dobrom drugom poluvremenu, uspjelo. Utakmicom u Veszpremu Izviđač je zaključio gostujući program SEHA lige za ovu sezonu, predstoje mu još tri domaće utakmice u kojima bi mogao popraviti dojam. Iduća utakmica protiv Gorenja u Ljubuškom igrat će se tek koncem mjeseca.•

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.