FPMOZ i ŠN Zrinjski

Dobra suradnja Zrinjskog i studenata

Dobra suradnja Zrinjskog i studenata
14.09.2018.
u 08:52
Pogledaj originalni članak

Hrvatski športski klub Zrinjski i Fakultet prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru u siječnju su potpisali ugovor o suradnji. Spomenuta obrazovna ustanova poslala je nekoliko svojih studenata na praksu u Školu nogometa HŠK Zrinjski i takav se sustav za sada pokazao uspješnim.

Prigodna svečanost

Jučer je u mostarskom klubu tim povodom upriličena mala svečanost, predstavljena je vizija Zrinjskog u budućnosti, odnosno vizija rada s mladim nogometašima koji bi, uz podršku kluba i stručnjaka s FPMOZ-a, trebali postati bolji i kompletniji sportaši. Studenti Ivan Dominković i Marin Jovanović već su neko vrijeme priključeni radu ŠN Zrinjski.

- Zahvalio bih dekanu Vasilju i prodekanu Ćorluki što su nam omogućili suradnju za boljitak naše škole nogometa. Od potpisivanja ovog ugovora bili smo na nekoliko predavanja na fakultetu, a njihovi studenti su nam svakodnevno na raspolaganju i donijeli su dosta dobroga. U tom kontekstu ostvarili smo suradnju sa studentima. Njih dvojica će kod nas biti treneri koji će raditi s najmlađim vrstama te će kroz školu prenositi na sve trenere znanje koje steknu na fakultetu. Puno možemo naučiti od njih, a oni mogu doći do novih iskustava koja mogu koristiti u usavršavanju na fakultetu - kazao je voditelj ŠN HŠK Zrinjski Dragan Perić i uručio prigodnu zahvalnicu dekanu Mariju Vasilju.

- Veselim se što sam u velikoj obitelji Zrinjski, danas, a kao što znate, i svake subote ili nedjelje, ovisno o tome kada Zrinjski igra u Mostaru. Raduje me biti na utakmicama. Iskreno mi je drago da su naši studenti prepoznali ovu priliku i iskoristili je na najbolji mogući način.

Kada govorimo o fakultetu i Sveučilištu u Mostaru, uvijek kažemo kako želimo biti svjetionik u društvu, želimo biti ideja vodilja. Bez povezivanja društvene zajednice i sredine u kojoj živimo s fakultetima apsolutno nema smisla ni postojanje fakulteta ni njegovo djelovanje. Svaki student na svoj način doprinosi radu fakulteta, ali isto tako svi oni iz društvene sredine i zajednice svojim prijedlozima i idejama pomažu fakultetu da bude još bolji - kazao je Vasilj.

- Nama je važno imati jedan takav vid prakse za svoje studente. Naši studenti imaju više teorijskog, a manje praktičnog znanja zbog nemogućnosti da kvalitetno organiziramo praksu na fakultetu. Tako da smo sa Zrinjskim dobili jednu dopunu svojih teorijskih znanja kroz praktični dio i sa završetkom fakulteta mogu reći da znaju i teoretski i praktični dio. Najviše zasluge za to pripadaju gospodinu Draganu Periću koji je svoje trenere i sebe stavio na raspolaganje svim našim studentima. Nadam se kako će ova suradnja u sljedećim godinama biti još aktivnija - kazao je prorektor FPMOZ-a Marin Ćorluka.

Predstavili projekt

Studenti Dominković i Jovanović na kraju su novinarima predstavili program rada “Zrinjski, danas i sutra”, koji je uprava kluba usvojila. Ukratko, program podrazumijeva da oni najmlađi igrači, osim nogometnih treninga, prođu i prilagođene treninge u gimnastici, plivanju, džudu te drugim sportovima kako bi popravili svoje fizičke mogućnosti, motoriku i ostale parametre koji su im potrebni za nogomet. U radu s igračima starijim od 12 godina naglasak je na poboljšanju fizičkih performansi kako bi mladi igrači bili spremniji za seniorski nogomet.•

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.