NEVJEROJATNE BROJKE

Dinamo je rekorder Lige prvaka po broju utakmica, ovo su plavi heroji jesenskog dijela

Dinamo je rekorder Lige prvaka po broju utakmica, ovo su plavi heroji jesenskog dijela
23.10.2022.
u 19:52
Dinamo će u srijedu protiv Milana u Ligi prvaka odigrati svoju 26. utakmicu ove sezone u svim natjecanjima, što znači da od 9. srpnja na teren istrčava svaka četiri dana
Pogledaj originalni članak

Što je bio razlog Dinamove transformacije do neprepoznatljivosti u prvom poluvremenu derbija s Hajdukom u Splitu? Zvoni li u Maksimiru zvono za alarm uoči sudbinske utakmice s Milanom u 5. kolu grupne faze Lige prvaka (Zagreb, utorak, 21 sat) sa sasvim legitimnim pitanjem – jesu li plavi heroji umorni? Ili je u pitanju već uobičajena, tradicionalna Dinamova listopadska letargija?

Ako je u pitanju ovo prvo, onda im se doista nema što prigovoriti. Naime, Dinamo je u ovom trenutku apsolutni rekorder među 32 kluba Lige prvaka po broju odigranih utakmica ove sezone, nanizao ih je čak 25 u svim natjecanjima! Taj ubitačni ritam započeo je 9. srpnja utakmicom Superkupa s Hajdukom i od tada je Dinamo u prosjeku istrčavao na teren svaka četiri dana: 13 puta u Hrvatskoj ligi, deset puta u europskom natjecanju te jednom u Hrvatskom kupu. Plavi u tih 25 utakmica imaju 18 pobjeda, četiri remija i tri poraza, sva tri u europskim utakmicama – od norveškog Bodø Glimta, Milana i Red Bull Salzburga.

Ovo je njihova jesen za pamćenje, budući da nikada do sada u ovoj fazi sezone nisu imali toliko utakmica u nogama. Od klubova Lige prvaka Dinamu je po broju nastupa najbliža češka Viktoria Plzenj s 23, a potom škotski doprvak Glasgow Rangers s 20. Češki klub također je europski put započeo u drugom pretkolu Lige prvaka, a potom je poslan u najtežu skupinu, s Barcelonom, Bayernom i Interom, te u njoj u četiri utakmice nije osvojio niti boda, a u domaćem prvenstvu je poput Dinama vodeći bez poraza.

Za usporedbu, Dinamov sljedeći suparnik u Ligi prvaka, talijanski prvak Milan, u ovoj je sezoni odigrao samo 15 utakmica u svim natjecanjima, jednako toliko ima ih i Chelsea, a Red Bull Salzburg 21. U svjetlu tog doista iscrpljujućega niza utakmica Dinamov učinak u ovoj sezoni iznad je svih očekivanja, pa onda i jedno lošije poluvrijeme, u utakmici u kojoj nije bilo značajnije rezultatske štete za plave, ne treba doživljavati dramatičnom pojavom.

A tko je od Dinamovih nogometaša najviše potegnuo ove jeseni? Ne računajući nezamjenjivoga vratara Dominika Livakovića (2100 minuta na travnjaku), rekorder među igračima za sada je Županjac Josip Mišić s 1805 minuta provedenih na terenu, prvi do njega je Robert Ljubičić s 1668, potom slijede Luka Ivanušec s 1665, Mislav Oršić 1549... 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.