Beskrvni derbi

Dinamo i Rijeka odigrali bez golova, Ježina spasio modre, Machadu zvižduci

Dinamo i Rijeka odigrali bez golova, Ježina spasio modre, Machadu zvižduci
08.08.2015.
u 22:58
Dinamo i Rijeka odigrali su utakmicu za zaborav remiziravši 0:0
Pogledaj originalni članak

Peto kolo Prve HNL donijelo je derbi kojeg se neće dugo pamtiti. Pred tek oko 5000 gledatelja Dinamo i Rijeka odigrali su utakmicu za zaborav remiziravši 0:0.

Drugo i četvrtoplasirana momčad, aktualni prvak i viceprvak nisu puno pokazali te su modri došli do trećeg, a bijeli do četvrtog remija u sezoni.

Zoran Mamić odlučio je pomilovanog Paula Machada uvrstiti od prve minute što se nije svidjelo malobrojnoj publici koja je svaki njegov dodir ispratila sa zvižducima.

U 5. minuti Dinamo je imao veliku prigodu. Hodžić je nakon pogreške gostujuće obrane krenuo sam prema Vargiću, ali je u mat-situaciji promašio loptu. U 20. minuti Marko Pjaca se riješio svog čuvara, prizemno šutirao, ali je Vargić bio spreman.

Machado je u 37. minuti opasno tukao sa 16 metara, Vargić ipak obranio njegov pokušaj. Rijeka je krajem prvoga dijela uspostavila terensku ravnotežu, ali gosti su i dalje bez ozbiljnijih napadačkih akcija.

I u nastavku Dinamo je nastavio s dominacijom. Pinto je na desnoj strani probio Leovca, ubacio prema gostujućem petercu gdje Rog glavom gađa iznad gola u 54. minuti.

Pomoćni sudac Grgić je nalet Bezjaka u 72. minuti neopravdano okarakterizirao zaleđem.

Rijeka je do kraja utakmice ostala s igračem manje nakon što je zbog prigovora isključen Bezjak, a s terena je sudac udaljio i zamjenika sportskog direktora Rijeke Ivana Mancea. Gosti su mogli u 90. minuti do pobjede nakon što je Jugović s desne strane uposlio Radoševića, čiju zicer priliku je nogom skinuo Ježina.

Ovim remijem obje momčadi su zadržale svoje pozicije.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.