Tomislavgrad

Dervo Bašić pobjednik božićnog turnira

Dervo Bašić pobjednik božićnog turnira
08.01.2016.
u 07:00
Pogledaj originalni članak

Pobjednik ovogodišnjeg tradicionalnog velikog božićnog šahovskog turnira, koji je organizirao Hrvatski šahovski klub Tomislav iz Tomislavgrada, je šahist Dervo Bašić.
Na turniru održanom u srijedu u prostorijama tomislavgradske Srednje strukovne škole sudjelovalo je dvadeset natjecatelja, i to u dvije kategorije -  seniori i juniori. Turnir se igrao devet kola po švicarskom sustavu.
Kod seniora je slavio jedan od najiskusnijih članova tomislavgradskog Šahovskog kluba Dervo Bašić, drugi je bio Ivan Karačić, dok je treće mjesto na turniru zauzeo Ante Čulo.
Kod juniora najviše znanja i sposobnosti pokazao je natjecatelj Toma Kukić koji je slavio ispred Vlatka Krakana i Ivana Šimića, koji su zauzeli drugo odnosno treće mjesto.
Ovaj turnir je ujedno bio i kvalifikacijski turnir za izbor momčadi koja će sudjelovati na skorašnjem prvenstvu prve lige Herceg Bosne, piše Večernji list BiH.
Ovim turnirom nastavljena je jedna lijepa sportska tradicija koja je i ovoga puta privukla respektabilan broj natjecatelja u Tomislavgradu. Ostaje za vidjeti kako će se ovo natjecanje razvijati i idućih godina. 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.