Premijer liga BiH

Derbi na Koševu kao “predigra” za dva finalna sudara u Kupu

Derbi na Koševu kao “predigra” za dva finalna sudara u Kupu
14.04.2019.
u 11:40
Pogledaj originalni članak

Drugi dio sarajevsko–hercegovačkog sudara (Zrinjski i Željezničar igrali su jučer), bit će se večeras na Koševu između Sarajeva i Širokoga Brijega (19.30 sati). To je drugi od četiri njihova okršaja proljetos. Prvi je bio na Pecari 10. ožujka kada je Sarajevo “do nogu” potuklo Širokobriježane (3:0). Široki je sat vremena bio bolji, imao posjed lopte i prigode za vodstvo, a onda su u 11 minuta sijevnula tri protunapada u kojima su gosti domaćima “razbili sustav”, pa su Tatar (59), Hebibović (66) i Ahmetović (70) pokidali mrežu iza Luke Bilobrka i slavili uvjerljivo i zasluženo (3:0).

Sarajevo potpuni favorit

Sarajevo je večeras potpuni favorit, kao i obično na Koševu, bar kada su u pitanju susreti s bh. klubovima. Bodovi su potrebni jednima i drugima. Sarajevu da se približi osvajanju trećega naslova prvaka (2006./07., 2014./15.), a Širokom Brijegu da preko prvenstva osigura 16. izlazak na europsku pozornicu. Oba su kluba u srijedu igrala uzvratne susrete polufinala Kupa BiH i slavila pobjede – Sarajevo 5:0 protiv Sloge (GC) na Koševu, Široki Brijeg u Zenici protiv Toška 1:0. I trener Sarajeva Husref Musemić i učitelj Širokobriježana Goce Sedloski odmarali su većinu nogometaša za večerašnji prvenstveni derbi. Za Sarajevo zbog tri žuta kartona neće nastupiti zadnji vezni Miloš Stanojević i “prednjak” Amar Rahmanović, dok je lijevi bočni Selmir Pidro ozlijeđen. Kod Širokoga tri žuta kartona mora “odraditi” Dane Kožul, majstor za razbijanje protivničkih napada, dok će “polušpic” Zvonko Pamić biti odsutan zbog nove ozljede.

- O sastavu ne pitajte, još ga ni ja ne znam. Na broju imam dovoljno podjednako kvalitetnih i spremnih nogometaša, odlučit ću se nakon posljednjega treninga - rekao nam je trener Širokog Goce Sedloski.

A trening u petak na Blatu sugerirao je kako će Široki na Koševu igrati napadački. Momci su marljivo vježbali udarce na vrata, a nama se sa strane činilo kako su vratari Martin Zlomislić i Matej Perković bili raspoloženiji od “pucača”. Učinilo nam se i kako je šteta što Dane Kožul neće igrati jer su mu ciljnici bili bolje podešeni nego kod nekih ofenzivaca u momčadi. Sedloski je za velike promašaje dijelio “porcije sklekova”. Pojedinci su se oznojili “do bola”... Na Koševu bi mogla zaigrati jedanaestorica: Bilobrk - Ćorluka, Kovačić, Barišić, Hrkać, Marković – Ćorić. Matić, Enin, Begonja - Bagarić. Za sedam mjesta na klupi kandidiraju: Zlomislić, Perković, Stanić, Marić, Franjić, Turčin, Popović, Petrović, Eliomar, Vukoja...

Test pred finale Kupa

Večerašnji prvenstveni susret, uz svu važnost koju ima, bit će i test za dva predstojeća finalna kupska okršaja, 8. svibnja na Koševu te 15. svibnja na Pecari, kada će se jedan od ovih klubova radovati osvajanju pehara. Bit će to četvrti pehar za Širokobriježane ili treći za Sarajlije. Sarajevo je u velikoj prigodi okititi se dvostrukom krunom.•

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.