Halilović:

Darki Obradoviću sam zahvalan do neba!

Darki Obradoviću sam zahvalan do neba!
04.03.2016.
u 07:34
Pogledaj originalni članak

- Da nije bilo Darke Obradovića, ne bih sada s vama pričao - tim je riječima počeo razgovor Belmin Halilović, nogometaš sarajevskog Olimpica, koji je prošlog vikenda u utakmici juniorskog prvenstva u Mostaru protiv Zrinjskog, samo zahvaljujući pribranoj reakciji pomoćnog suca Obradovića, ostao živ. 

Nakon sudara sa svojim golmanom Irfanom Šetkićem, Halilović je, naime, ostao nepomoćno ležati na terenu.

- Sada sam dobro, hvala Bogu. Posljednje čega se sjećam prije nesretnog događaja bilo je uklizavanje u šesnaestercu, nakon čega sam vidio koljeno golmana Šetkića kako ide prema mom licu. Zatvorio sam oči i pomislio kako je kraj. Potom mrak - opisao je Halilović nemili događaj iz Mostara.

Golman je prvi pritrčao onesviještenom Haliloviću i okrenuo ga na bok, a potom je sudac Obradović dotrčao.

- Dok mi je Obradović pomagao ispred očiju mi je bila samo crno-bijela slika. Dvaput sam se budio pa opet onesvijestio. Osjećao sam mučninu. Treći put, Obradović mi je stavio dva prsta u usta i uspio sam se probuditi, odmah sam povratio i osjetio jake otkucaje srca. Kazali su mi kako sam imao blaži potres mozga - rekao je za "Avaz" mladi stoper Olimpica.

Nesretni događaj dogodio se u 35. minuti susreta, a već dvije minute poslije, Halilović se vratio u igru i odigrao čitav susret.

- Trener Dževad Smajlagić pitao me je mogu li nastaviti, a ja sam odmah kazao kako sam spreman i da želim pomoći svojoj ekipi. Nogomet je moj život i nikada ne štedim ni sebe ni protivnike. Lomio sam nos, lakat, evo, sada se i onesvijestio - kazao je Halilović, koji je iskoristio priliku da zahvali sucu koji mu je spasio život.

- Obradoviću sam zahvalan do neba, zvao sam ga više puta da mu zahvalim. Čim budem imao vremena, posjetit ću ga da mu se odužim - kazao je Halilović, kojem je životni uzor legendarni nogometaš Manchester Uniteda Nemanja Vidić.

Kontaktirali smo trenera Olimpica Dževada Smajlagića, koji je prenio svoje utiske.

- Sve se dogodilo brzo. Belmin je uklizao na jednu loptu, ali je koljeno našeg golmana završilo na njegovoj glavi. On je želio pomoći timu, zamolio me je da ga vratim u igru, naknadno sam ga prebacio u vezni red i sasvim solidno je odgovorio zadatku - kazao je Smajlagić

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.