rekli 'ne'

Dalić će plasman na SP slaviti i s onima koji ne drže ruku na srcu

Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
Dalić će plasman na SP slaviti i s onima koji ne drže ruku na srcu
14.11.2017.
u 09:04
Zlatko Dalić, izbornik-pobjednik, priznao je da je nakon najstresnijih mjesec dana osjetio olakšanje
Pogledaj originalni članak

Ante Čačić, bivši izbornik, koji je sam kriv što nije u Rusiji, na mjestu Zlatka Dalića u Pireju nakon plasmana na Svjetsko nogometno prvenstvo svoju bi sreću podijelio samo s pravovjernim navijačima, a sve one koji svjesno artikuliraju svoje neslaganje s radom gazde i vodstva HNS-a proglasio bi neprijateljima Hrvatske! Samo bi se uklopio u kompletan stožer (ima tu trenera, igrača, dužnosnika i novinara) koji su se utrkivali u napadima na “oporbu” nakon blistave 4:1 pobjede protiv Grčke u Zagrebu! Zlatko Dalić, izbornik-pobjednik, priznao je da je nakon najstresnijih mjesec dana osjetio olakšanje.

– Znam da u Hrvatskoj svi slave!

Iako su mu priliku pružili i Šuker i gazda, Zlatko Dalić ostao je svoj. Nije od prvog trenutka tražio neprijatelje niti je prebrojavao krvna zrnca kao jedan medij, već se u ophođenju sa svima ponašao gospodski. Osim što je prema moćnim hrvatskim nogometašima nastupio normalno, prezentirajući autoritet znanja, Dalić je na kraju poslao poruku svima da će proslaviti ovaj veliki uspjeh i s onima koji prilikom intoniranja nacionalne himne ne drže ruku na srcu. A jednako su sretni i ponosni. Svjestan je Dalić i demokracije, postoje nogometni gledatelji i navijači koji su svaki na svoj način proteklih godina rekli “ne” vodstvu HNS-a i centralizaciji samo jednoga nogometnog kluba. Vrlo jasno osudili smo ponašanje naših navijača u St. Etienneu, ali nećemo nikada prestati pisati o svemu što se događa u HNS-u i našem nogometu.

A on nedvojbeno neće procvasti zbog novog, desetog pojavljivanja na velikim nogometnim natjecanjima, stadioni neće biti sagrađeni, klubovi neće plaćati svoje igrače na vrijeme niti će nestati Pejini, Vučemilovići, Jovići. I ne možete nam s mjesec dana loptanja zamazati oči. Savezu i našem nogometnom društvu promjene su potrebne.

Hrvatski su nogometaši pak pokazali da imaju nogometnu klasu, da su, kada to oni žele i oni odluče, momčad koja može u bitku sa svim svjetskim nogometnim divovima. A predvodi ih Luka Modrić, posljednjih godina redoviti član svih najboljih svjetskih sportskih izbora. Njegovu klasu u četvrtak smo ocijenili najvećom mogućom ocjenom – 10. Za pobjedu nad Grcima i cijeli ciklus. No, nema tog gola, te asistencije koja bi nas zaustavila da napišemo da se na sudu ne smije lagati!

 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.