Džudo

D. Jurić i blizanke Artuković izborile nastup u reprezentaciji

D. Jurić i blizanke Artuković izborile nastup u reprezentaciji
10.05.2016.
u 08:00
Pogledaj originalni članak

Na prvenstvu Bosne i Hercegovine u džudu održanom u Vitezu za starije pionire i juniore u muškoj i ženskoj konkurenciji, Judo klub Hercegovac opet je imao uspješan nastup, budući da je njegovih šest članica osvojilo pet medalja, od čega jednu zlatnu, dvije srebrne i dvije brončane medalje. Rezultatom ostvarenim u Vitezu, tri članice Hercegovca osigurale su nastup u džudo reprezentaciji Bosne i Hercegovine u tekućoj godini na predstojećim turnirima, a to su Danica Jurić i sestre Nina i Lana Artuković.

Sestre blizanke

- Danica je već od prošle godine u bh. reprezentaciji kako kadetskoj, tako i juniorskoj, a na proteklom turniru samo je potvrdila da je zasluženo tamo, a sestre Artuković su u svom prvom pokušaju ulaska u reprezentaciju uspjele. Ono što je zanimljivo je da su to dvije sestre blizanke koje se natječu u istoj kategoriji, a na ovom natjecanju su do finala došle relativno lako. Njihova međusobna finala donose veliku draž samim tim što su sestre blizanke i pokazuju izuzetno kvalitetan i atraktivan džudo pa se u takvim prilikama skupi i dosta znatiželjnih gledatelja. Ovaj put zlato je odnijela Lana. Pored njih, osvojene su još i dvije bronce. Andrea Kovač, koja je cijeli turnir odradila s ozlijeđenim prstom, dala je svoj maksimum u takvom tjelesnom stanju i nagrađena je broncom. Da je bila 100 posto zdrava, možda je mogla i dalje, ali i s ovom broncom smo presretni.

Tri pobjede Andree Lončar

- Još jednu broncu nam je donijela Andrea Lončar. U iznimno teškoj kategoriji ostvarila je tri pobjede i doživjela jedan poraz te tako sebi opskrbila broncu. Također, naša natjecateljica Anja Marić izgubila je borbu za treće mjesto i zauzela peto mjesto u ukupnom poretku.

Turnirom smo zadovoljni prvenstveno zbog želje, htjenja i zalaganja prikazanog na strunjači svih naših boraca pa tek onda zbog rezultata. Nadamo se kako će klub nastaviti ovim putem i u budućnosti, a do kraja sezone predstoji nam još nekoliko turnira na kojima ćemo sudjelovati, kazao je jedan od trenera Hercegovca, Marko Zrimšek.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.