TRENER SVIH TRENERA

Ćiro se uskoro vraća nogometu ako dobije dopuštenje liječnika

Ćiro se uskoro vraća nogometu ako dobije dopuštenje liječnika
09.02.2022.
u 09:35
Pogledaj originalni članak

- Samo ću vam reći da sam i u ovim godinama tražen, traže me. Ne Dinamo. U odnosu na ovaj Dinamo je "Mika, Pera, Laza!"

Jedan od najvećih hrvatskih nogometnih trenera Miroslav Blažević danas slavi 87. rođendan. Možda je bolje reći – navršava 87 godina, budući da se Ćiro već mjesecima bori s opakom bolešću koja će rijetkima dati razlog za slavlje. 

No Ćiro je žestok, nepokolebljiv borac i još ima snage, volje i životne energije oduprijeti se, kako ga sam naziva, dušmanu. Ćiro je rođen 9. veljače 1935. godine u Docu na Lašvi kao najmlađe od osmero djece Mate Blaževića i njegove supruge Katarine.

No mnogi pogrešno kao datum Ćirina rođenja navode 10. veljače. – Dolac je tri kilometra od Travnika pa, dok ti dođeš u to vrijeme od Doca do Travnika, prođu 24 sata – objašnjava Blažević malu zbrku oko datuma.

Tata Mato sigurno je burno proslavio rođenje trećega sina?, pitao je novinar Večernjeg  Ćiru.

– On je proslavio tako da me zakasnio "krstit'' taj dan. A ovo je priča moje majke koja nikada ništa nije slagala. Tata je već tada imao dva sina, a kad sam ja bio rođen, kaže on majci: "Zapamti, Katice, ovaj isprdak bit će najbolji!" Čuj, isprdak, nikad tu riječi nisam upotrijebio! Majka se zgražala kad mi je to pričala.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.