zenica

Čelik i Zrinjski podijelili bodove

Foto: ilustracija
Čelik i Zrinjski podijelili bodove
12.03.2016.
u 20:20
Pogledaj originalni članak

U 21. kolu BHT Premier lige Čelik je na Bilinom Polju podijelio bodove sa Zrinjskim (2:2).

Gosti su imali odličnu priliku u 10. minuti kada Todorović izlazi sam ispred Adilovića koji brani njegov udarac. Potom je uslijedio period igre kada je Čelik stvarao šanse, a posebno se ističe ona iz 18. minute. Šutirao je Selimović, a obranio Vasilj.

Dvije minute kasnije Mešanović propušta odličnu priliku za Zrinjski. Mreža se prvi put zatresla u 25. minuti kada Dedić dovodi domaći tim u vodstvo nakon što je odbijenu loptu pospremio u mrežu Vasilja.

Do kraja poluvremena rezultat se nije mijenjao, a onda je Zrinjski sjajno otvorio drugi dio meča. Filipović u 49. minuti pogađa prečku da bi samo minutu kasnije novi reprezentativac BiH Graovac pogodio za 1:1.

Nakon toga nije bilo velikih uzbuđenja sve do posljednjih 10 minuta meča. Prvo je Zrinjski golom nekadašnjeg napadača Čelika Mešanovića iz penala u 80. minuti stigao do preokreta. Samo pet minuta kasnije sjajnim pogotkom iz slobodnog udarca štoper Čelika Džidić donosi novo poravnanje na meču.

Veliku priliku za gol imao je Zakarić u sudačkoj nadoknadi, ali je loše šutirao i Adilović je obranio njegov udarac. Ostalo je 2:2. 

Ovim remijem najviše se raduje Sloboda koja je sada pobjegla na tri boda razlike ekipi Zrinjskog. Sloboda ima 47 bodova, Zrinjski 44, zatim slijede Sarajevo, Široki Brijeg i Radnik sa po 39 bodova, piše Klix. Na šestom mjestu je Željezničar sa utakmicom manje i 34 boda, dok je Čelik sedmi sa 30 bodova.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.