Borilačka revija u HD HS Kosača

Čarapina protiv Horvata u Mostaru za europski naslov

Čarapina protiv Horvata u Mostaru za europski naslov
04.07.2022.
u 19:52
U ringu će rukavice ukrstiti Mostarac Marin Čarapina i predstavnik Hrvatske, Osječanin Ivan Horvat. Radi se o dvojici regionalno renomiranih boraca.
Pogledaj originalni članak

U Mostaru će se u subotu, 16. srpnja, održati zanimljiva borilačka manifestacija. Spomenuta sportska svečanost i ove se godine održava u spomen na Ludviga Lutka Pavlovića, piše Večernji list BiH

Zanimljiv meč

Priredbu je licencirao i verificirao WMC World Muaythai Council (Svjetsko Muaythai vijeće) sa sjedištem u Bangkoku na Tajlandu.

Ova je međunarodna sportska institucija s IFMA organizacijom na Tajlandu članica Međunarodnog olimpijskog odbora. Bosna i Hercegovina je zahvaljujući dugogodišnjoj promociji ovog sporta dobila domaćinstvo borilačke priredbe i meča za profesionalnu titulu u Muaythai sportu u kategoriji do 86,17 kg. U ringu će rukavice ukrstiti Mostarac Marin Čarapina i predstavnik Hrvatske, Osječanin Ivan Horvat. Radi se o dvojici regionalno renomiranih boraca.

Horvat je nekoliko puta bio prvak Hrvatske, a Čarapina je višestruki prvak BiH i Hrvatske. Oba borca ostvarivala su zavidan uspjeh na međunarodnoj sceni. Svoje znanje oba borca stjecala su i na Tajlandu. Ivan je član dvaju klubova, osječkog muaythai kluba Bad Shadow i Muaythai kluba Ludvig Pavlović iz Ljubuškog. Otkako nastupa za Ludvig, Ivan ne zna za poraz. On po majci vuče korijene iz Širokog Brijega i sigurno je kako će u ovom meču karijere imati veliku podršku Hercegovaca. Mostarac Marin Čarapina govori kolika je važnost ove sportske priče. Za ovaj sportski program vlada veliko zanimanje kako u BiH tako i u Hrvatskoj.

Sama činjenica da je WMC najjača i najrenomiranija organizacija muaythai sporta u svijetu te da je njezin vlasnik država Tajland, odnosno vlada Tajlanda, govori sve kakva je ovo promocija za BiH i Mostar. Savez tajlandskog boksa i muaythai klub Ludvig Pavlović slove kao vrhunski promotori ovog sporta i valja napomenuti kako su na njihovim promocijama nastupali i nastupaju gotovo svi vrhunski europski borci.

U natjecateljskom dijelu večeri, u amaterskom dijelu, gledat ćemo mlade reprezentativce BiH, Hrvatske, Srbije i Crne Gore. U prvoj borbi rukavice će ukrstiti četverostruki prvak BiH Dušan Kojić iz Banje Luke i aktualni prvak BiH Travničanin Ermin Lugan. U glavnom superfight meču, u susretu superteškaša, snage u ringu će odmjeriti reprezentativac i prvak BiH Danijel Bartulović te reprezentativac i prvak Srbije Nikola Simatić.

Glazbeni dio

U cjelovečernjem programu glazbenog dijela kojim će spektakl i početi gledatelji će biti počašćeni vrhunskom glazbom. Tiho Orlić sa svojim bendom uživo će nastupati, a gosti su mu mostarska glazbenica Mirna Pehar te talentirana mlada glazbenica iz Rame Lucija Šarčević i legendarni Mate Bulić. Mate je proživio veliku borbu za svoje zdravlje i Mostarcima će biti posebno zadovoljstvo vidjeti ga i čuti ponovno.

Gledatelji će se u jednom trenutku vratiti daleko unatrag u dom legendarnog hercega Stjepana Kosače dok na pozornici budu šetali njegovi vitezovi u autentičnim oklopnim kostimima. Cjelokupan program ovog sportsko-glazbenog projekta zaslužuje epitet spektakla u svakom smislu. Imat ćemo više od tri sata programa nabijenog eksplozijom svjetla, zvuka, glazbe i neizvjesnih borbi u amaterskom i profesionalnom muaythai sportu sa šećerom na kraju kada će uslijediti borba za europsku profesionalnu titulu. Glavni medijski pokrovitelj RTV Herceg Bosna potrudila se da kompletan program ide uživo putem live streama, a sva tri profesionalna meča gledat ćemo uživo na programu te televizije.•

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.