Boćanje

Čapljini “obiteljska” pobjeda, a derbi u Grudama prekinut

Čapljini “obiteljska” pobjeda, a derbi u Grudama prekinut
15.06.2019.
u 08:15
Pogledaj originalni članak

Dva manja iznenađenja – pobjeda Rastoka u Dračevu te uvjerljiva pobjeda oslabljene Čapljine protiv Rastoka, prekid derbija B skupine u Grudama između Gruda i Ante Rozića, koji domaće utakmice igra također u Biberonu, obilježili su posljednje kolo ligaškog dijela. Međutim, posljednjim kolom nije stavljena točka na natjecanje ni u jednoj od dviju skupina. Konačni poredak bit će poznat tek odigravanjem zbog kiše odgođenih utakmica te prekinutog derbija u Grudama.

Dobar posao

Najbolji posao ponovno je napravio Neum, koji je u derbiju desetog kola A skupine svladao Široki. Konačni rezultat 13:11 za domaćina govori u prilog borbenoj i zanimljivoj utakmici. Uglavnom, Neum je u velikom stilu završio ligaški dio, u osam utakmica ostvario je sedam pobjeda i tako uvjerljivo osvojio prvo mjesto u ovoj skupini. U A skupini još je jedino sigurno da će petoplasirani Napredak razigravati za opstanak, dok će zaostala utakmica Široki – Čapljina u nedjelju posložiti poredak ostale tri ekipe. Iako vidno oslabljena bez ozlijeđenog Ante Vukšića i iskusnog Neđe Grbavca, Čapljina je ponovno uvjerljivo svladala posušku Buru. Veliki obol pobjedi dala je obitelj Krmek, otac Vide i sinovi Đurica i Mario, koji su uvjerljivo s 13:5 dobili trojku Bure – Jakov Galić, Iko Grubišić i Ante Bašić. Domaći su dobili i drugu trojku, u kojoj je, uz oca Vidu i sina Marija, zaigrao Darko Šunjić. Uz dvije trojke, obitelj Krmek doprinos pobjedi dala je bodovima u paru Đurica Krmek/ Zoran Markotić i bodom u štafeti. Uz sedam “obiteljskih” poena, pobjedu Čapljini osigurali su Ante Juka koji je u teška tri meča s kapetanom Bure Matom Grubišićem uspio osvojiti četiri od šest poena, a ostatak su dodali Veselko Buntić pobjedom u krugu i bodom u pojedincu te Darko Šunjić pobjedom u brzinskom izbijanju.

- Nisam mislio igrati sa sinovima, no na to su nas prisilile prilike – ozljede i izostanci zbog posla prisilili su me zaigrati nakon dulje stanke, najprije u Sarajevu protiv Napretka i sada protiv Bure. Mislim da će ova naša pobjeda u trojki ući u anale Boćarskog saveza kao jedan od kurioziteta.

Prava rijetkost

Koliko znamo, u službenim utakmicama takav obiteljski nastup je zaista rijetkost. Rezultati desetog kola A skupine boćarskog prvenstva: Čapljina – Bura 16:8, Neum – Široki 16:11, slobodan je bio Napredak. Poredak: Neum 14, Čapljina 8 (-1), Široki 7 (-1), Bura 7, Napredak Willa 2 boda. U B skupini iznenađenje je priredio Rastok, koji je u derbiju začelja u gostima nadigrao Dračevo i tako, po svemu sudeći, izbjegao razigravanje za opstanak. Derbi Grude – Ante Rozić bio je samo stvar prestiža jer obje ekipe su i onako osigurale drugi krug. Susret je prekinut nakon prve ture, a upitno je kada će se i hoće li se uopće igrati. Rezultati 6. kola B skupine: Grude – Ante Rozić, prekid; Dračevo – Rastok 10:14. Poredak: Grude 7 (-2), Ante Rozić 6 (2), Rastok 3 (-1), Dračevo 2 (-1) boda.•

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.