"RUPA" U ZAKONU

Čak i ako se ne cijepi Đoković će ipak moći igrati na Roland Garrosu

Čak i ako se ne cijepi Đoković će ipak moći igrati na Roland Garrosu
22.01.2022.
u 16:22
Pogledaj originalni članak

Iako su francuski parlamentarci izglasali zakon da necijepljeni igrači neće moći igrati na Roland Garrosu, Novak Đoković će po svemu sudeći ipak nastupiti na drugom Grand Slam turniru sezone.

Kako prenosi Gazzetta dello Sport, to pravilo neće važiti za one koji su prebolovali koronu u razdoblju ne dužem od šest mjeseci i s obzirom da je Đoković bio pozitivan u prosincu, najbolji tenisač svijeta će moći ući u Francusku.

Od ponedjeljka u Francuskoj na snagu stupa novi zakon kojim je predviđeno da je za pristup sportskim objektima, čak i slučaju profesionalnih sportaša, potrebna potvrda o cijepljenju.


Podsjetimo, Đoković je, prema riječima njegovih odvjetnika bio pozitivan 16. prosinca. Turnir u Parizu počinje 16. svibnja i završava se 5. lipnja. Dakle, uz potvrdu o preležanoj koroni, Đoković će moći imati isti tretman kao i cijepljeni tenisači.
Osim dodatnih odredbi koje bi vlasti mogle donijeti u implementacijskim uredbama, možda i iz razloga kao na Australian Openu, za Đokovića trenutno ne postoji problem za nastup na Roland Garrosu u svibnju.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.