pecara

Brazilčeve zgode s navijačima - Wenger je star, Wagner baš i nije

Brazilčeve zgode s navijačima - Wenger je star, Wagner baš i nije
20.02.2017.
u 07:00
Pogledaj originalni članak

U subotu ujutro nogometaši Širokoga Brijega krenuli su u Vitez na prijateljski susret protiv domaćeg Viteza, koji je objema momčadima trebao poslužiti kao posljednja proba uoči početka proljetne sezone.

Problemi sa snijegom

No, morali su se vratiti nakon što su ih Vitežani obavijestili da se zbog jakoga snijega susret na stadionu Rijeke ne može igrati. Nije to dobro “sjelo” ni treneru Širokoga Goranu Sabliću, ali ni treneru Viteza Slavenu Musi, bivšem treneru Širokobriježana. Ipak, Sablić je na Blatu upriličio međusobni susret prve i druge momčadi. Ni u Širokom Brijegu vrijeme nije bilo baš idealno za nogomet. Igralo se po jakoj kiši i hladnom vjetru, a na obližnjim je Bilima bila prava snježna vijavica. Pretpostavljeni prvi sastav: Soldo, Bralić, Pandža, Ćorić, Marković, Sesar, Zlomislić, Marina, Čabraja, Krstanović, Menalo nakon gotovo dvosatne brze, dinamične i zanimljive igre slavio je 2:0 (Brekalo (ag) i Zlomislić) protiv postave: Bilobrk, Brekalo, Kožul, Ćorluka, Barišić, Ivanković, Repić, Lončar, Miličević, Wagner, Sivrić. Kasnije je još ušao napadač Juričić, koji zbog ozljede nije išao na istarski dio priprema, nego je vježbao na Pecari i na Blatu:

- Radio sam samostalno, ne osjećam više nikakve bolove, pa jedva čekam povratak na travnjak, rekao nam je Juričić.

Jedini kojega nije ni bilo na Blatu je Baraban. Njega muči ozljeda trbušnog zida, koja zahtijeva potpuno mirovanje, pa Baraban ne smije ni trenirati, kamoli igrati utakmice:

- Nakon utakmice još smo prije razlaza odradili “opuštajući” 20- minutni trening. Dobili smo zato dva dana slobodno, nedjelju i ponedjeljak, rekao nam je Wagner, koji se svidio dobrom igrom i “loptama s očima” koje je dijelio suigračima.

Igra kao mladić

Wagner trči kao “navijen”, rekli bismo da je u 20., a ne 40. Brazilac nam je ispričao zanimljivu zgodu u kojoj se našao na jednoj širokobriješkoj ulici:

- Sreo me jedan navijač Širokoga i rekao mi: ‘Starče, zašto se ne okaniš nogometa? Nije to više za tebe. Eto, počele su i novine pisati da te vrijeme pregazilo i da prestaneš igrati’... Ama, nije mi bilo baš pravo, pa sam pitao: ‘A koje su to novine napisale?’. Nije znao, pa sam kupio hrpu novina i tražio. Tek sam nakon duge “istrage” riješio zagonetku. Naime, u petak je Večernjak objavio tekst o 1:5 katastrofi Arsenala u Munchenu protiv Bayerna, pa je “masnim” naslovom upućena poruka treneru Arsenalovu da napusti klupu. Pisalo je: - Wengeru, starče, vrijeme je da napustiš topnike... Čovjek nije dobro “zbrojio 2 i 2”, pa je umjesto “Wengeru, starče” pročitao “Wagneru, starče”... Zanimljiva zgoda. Da je spomenuti navijač došao na onu buretinu i kišetinu na Blato, uvjerio bi se da Wagner još nije za “baciti u staro željezo”. Ta, poslovođa Širokoga sa 119 pogodaka apsolutni je i, čini nam se, nedostižni strijelac na premijerligaškim travnjacima (a nije napadač!). Prije dvije godine bio je prvi strijelac prvenstva (18), lani je zabio 12, a u ovoj sezoni (već) osam golova. Nemamo precizne podatke o asistencijama, ali mislimo da je Wagner i tu najbolji... •

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.