Nogomet

Božo Musa: Uskoro ću naći novi klub

Božo Musa: Uskoro ću naći novi klub
04.01.2016.
u 07:00
Gdje god je Božo Musa igrao, ostavio je vrhunski dojam. U Zagrebu nije bilo kruha za njega, pa je razlaz bio neminovan
Pogledaj originalni članak

Za one koji ga poznaju, Božo je Musa oličenje vrhunskog profesionalca, upornosti i radišnosti. U nogometu je od malih dana (rođen 15. rujna 1988. godine u Širokom Brijegu). Prošao je sve uzrasne kategorije na Pecari, pa igrao za niz klubova u raznim stupnjevima: Zmaj Makarska, Neretva Metković, Vrapče, Vinjani, Split, Branitelj Mostar, na kraju Zagreb.

Bio i kaprtan Zagreba

- Dvije posljednje godine nosio sam majicu Zagreba, gdje sam propustio tek 2 - 3 utakmice zbog kartona. Ozljeda srećom nije bilo. Bio sam i kapetan momčadi. Sa Zagrebom sam se razišao prije nekoliko mjeseci. Puklo je zbog financija. Profesionalac sam, nije se više moglo trpjeti bez plaće. Urušio se sav sustav u Kranjčevićevoj, jer se u prošlom prvenstvu plaćalo, pa smo bili kandidati za Europu do posljednjeg kola. Bili smo i dobra klapa... U prošloj smo sezoni tri puta igrali neodlučeno protiv Dinama, dva puta pobijedili Hajduk, priča stameni, 190 cm visoki Božo, bivši "zaposlenik" Zagreba na mjestu braniča, po potrebi desnoga beka ili zadnjeg veznog:

- Zaredali su nesporazumi s predsjednikom Medićem, pa sam dao klub na sud. Na kraju smo se ipak razišli korektno. Žao mi je, Zagrebu od srca želim sve najbolje. Eto, sad su plaće opet redovite, ali "vlak je protutnjao", ispadanje iz lige gotovo je neminovno... Onda sam preko svog menadžera bio na korak od potpisa za jednoga poznatog bundesligaša. Na kraju se sve izjalovilo, pa sam se razišao s menadžerom i uzeo papire... Ne inzistirajte na imenu toga kluba, nisam samoreklamer...

Odlično pripremljen

Nakon njemačke epizode Božo kaže da je bilo puno "zivkanja" od brojnih klubova, ali bez konkretne ponude.

- Nisam se htio zapustiti, pa sam otišao u Opuzen kod trenera Ante Duke Ajduka, kojega cijenim i poštujem i koji me opet kao i više puta ranije odlično pripremio. No, svjestan sam kako mi nedostaju prave utakmice, one su važne... Sreća što sam zdrav, pa sam siguran kako ću uskoro pronaći klub za koji ću igrati. U 28. sam godini, pun iskustva i na vrhuncu karijere. Imam ponuda. Bih li igrao u Premijer ligi BiH? Zašto ne, ali u godinama sam kada je mi je važna zarada. Zašto to ne reći?

Musa održava veze sa starim društvom...

- Dobri su to momci. Bilo je u Zagrebu nekoliko "zemljaka", momaka podrijetlom iz Hercegovine, kao braća Boban, Bruno i Gabrijel iz Bobanove Drage, Ćavar i Jurilj iz Širokoga... I Ćubelu su korijeni širokobriješki, on je ujak Ante Ćorića. Tu su još Šehić i Bevab. Ipak, bio sam ponajbolji prijatelj s vratarom Livakovićem, Zadraninom... 

Pratim Premijer ligu. I nadam se kako će moj Široki postati prvak, najbolji je! Zrinjski će mu biti glavni konkurent, a ni Sarajevo ne bih zanemario. Sloboda će po meni "ispuhati"! Široki je glupo izgubio dva posljednja prvenstva, treći put mu se to ne bi smjelo dogoditi, misli Musa.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.