Košarka

Bosnić: BiH bez Teletovića uopće nije ista reprezentacija

Bosnić: BiH bez Teletovića uopće nije ista reprezentacija
02.09.2016.
u 09:00
Pogledaj originalni članak

BiH je igrala prvi susret kvalifikacijske skupine C u gostima protiv reprezentacije Rusije i doživjela težak poraz (83:54), a taj susret imao je priliku gledati i izbornik Švedske Vedran Bosnić, nekadašnji bh. reprezentativac koji već niz godina živi i radi u Stockholmu.

Nije prava slika

Bosnić smatra kako poraz nije prava slika reprezentacije BiH te da je bh. vrsta u potpunosti druga ekipa kada za nju nastupa kapetan Mirza Teletović koji je propustio susret protiv Rusije zbog zdravstvenih problema.

- Ovaj poraz nije prava slika reprezentacije Bosne i Hercegovine. To je u potpunosti drugačija ekipa kada je tu Mirza Teletović. Rusija je u drugom poluvremenu igrala fantastično, bila je obrambeno i napadački mnogo bolja od BiH, koja je, s druge strane, igrala loše, što je i prouzročilo veliku razliku. Utakmica u subotu bit će drugačija jer BiH bez Mirze nije ista momčad - rekao je Bosnić u izjavi za Fenu.

Bosnić naglašava kako Švedske želi odraditi dobre kvalifikacije i pokušati iznenaditi protivnike u skupini, ali još jednom naglašava da su Rusija i BiH u ovom trenutku favoriti.

- Meni je najvažnija igra mog tima, ne obazirem se previše na protivnike. Želimo u Sarajevu odigrati dobru utakmicu. Znamo da igramo protiv kvalitetnog protivnika koji u svojim redovima ima Nurkića i Teletovića, i to će biti veliko iskustvo za švedske reprezentativce.

Igrat ćemo bez pritiska i pokušati iznenaditi. U Sarajevu nemamo što izgubiti, možemo samo mnogo dobiti - naglasio je košarkaški strateg.

Sa Šveđanima 3. rujna

Švedska će večeras doputovati u Sarajevo, a sutra će obaviti trening u Skenderiji. Utakmica BiH - Švedska će biti odigrana 3. rujna u dvorani “Mirza Delibašić” Centra Skenderija u 20.15 sati. 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.