Košarka: Premijer liga BiH

Bosni pripao derbi protiv Kaknja (89:79)

Bosni pripao derbi protiv Kaknja (89:79)
16.01.2017.
u 07:00
Pogledaj originalni članak

Nakon zimske stanke, susretima jedanaestog kola nastavljena su natjecanja u Ligi 10 Prvenstva košarkaša Bosne i Hercegovine. U derbiju kola Bosna Royal je pred svojim navijačima pobijedila 89:79 vrlo solidan sastav Kaknja. Sastav Josipa Pandže imao je prednost na poluvremenu od dva poena.

Sve do posljednje četvrtine ishod susreta bio je otvoren. U posljednjoj dionici domaći igrači, predvođeni veteranom Ikonićem, te Dragićevićem, Rešidevićem i Vasiljevićem, zaigrali su bolje, stvorili prednost od osam poena, a što je i bilo dovoljno za njihovu pobjedu i zadržavanju prvoga mjesta na ligaškoj ljestvici. U gostujućem sastavu najbolji je Svilar, također jedan od veterana Lige 10. Svilar je ubacio 17 poena, Tomić je dodao 12, Ćurevac je imao 11 ubačenih poena.

Zrinjski uzvratio Slobodi

U Mostaru Zrinjski je pobijedio Slobodu i uzvratio gostima za poraz u prvom dijelu sezone. U sastavu Mostaraca zaigrao je i novopridošli košarkaš Đurasović koji je stigao iz Leotara. Đurasović je ubacio 18 poena, dok je branič Knežević s 27 ubačenih poena, šest skokova i osam asistencija bio ponajbolji igrač susreta. Kapetan Vedran Princ ubacio je 16 poena, Zovko 11 uz osam skokova.

U sastavu Slobode isticao se Hasandić, nekadašnji košarkaš Zrinjskog, koji je ubacio 21 poen, te Rikalo koji je dodao 15.

Mladost iz Mrkonjić Grada je i drugi put ove sezone pobijedila Leotar. Domaći igrači odigrali su vrlo dobro prvo poluvrijeme u kojem su stekli dvanaest poena prednosti.

Nedovoljno za pobjedu

U nastavku susreta prepustili su inicijativu gostujućem sastavu koji je pomalo smanjivao prednost domaćina, ali nedovoljno da bi izborili pobjedu. U sastavu Mrkonjićana isticali su se Patković, Šutulović, Aleksić i Nišanović, dok su Aleksić, Pelkić i Fekete bili najbolji u gostujućem sastavu.

Rezultati 11. kola:

Bosna Royal – Kakanj 89:79

Zrinjski – Sloboda 80:69

Mladost Leotar Swisslion 75:70

Široki – Bošnjak sinoć

Spars – Građanski sinoć.

Poredak: Bosna 9-2, Zrinjski 8-3, Kakanj 7-3, Sloboda 6-4, Mladost 5-6, Spars 5-5, Leotar Swisslion 4-7, Široki i Građanski 3-7.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.