Mladost - Vitez 1:0

Bonić: Uvjeren sam da ćemo u nastavku pokazati više

Bonić: Uvjeren sam da ćemo u nastavku pokazati više
24.07.2017.
u 11:00
Pogledaj originalni članak

Vitez nije uspio u Doboju kod Kaknja protiv Mladosti prirediti željeno iznenađenje i utakmicu je izgubio s minimalnih 1:0. No, treba reći, objektivno gledajući na sve probleme s kojim se susreće taj klub nakon okončanja protekle sezone i u zadnjem kolu izborenog ostanka u Premijer ligi, i neodlučen ishod protiv Mladosti bio bi iznenađenje. A kada se zna da nisu mogli igrati Mahir Karić, prinova iz Olimpica (tri žuta kartona iz prošle sezone), te Luka Miletić, došao iz Dugopolja, i Jozo Šantić, povratnik iz Italije (zbog neriješene papirologije), a riječ je o igračima koji će igrama mijenjati “krvnu sliku” Viteza, onda to i dodatno potvrđuje tezu o nerealnom očekivanju iznenađenja na početku nogometne sezone.

Ravnopravna utakmica

Međutim, Vitežani se nisu osramotili protiv Mladosti, uglavnom su se ravnopravno nosili, a pobjednika je presudila neopreznost obrambenog reda Viteza, pa i sreća koja je domaćinu bila naklonjena. - Dali smo i pokazali ono što smo u krnjem sastavu i mogli dati. Naime, tijekom ljetne stanke ostali smo bez gotovo cijele standardne postave iz prošle sezone. To je sada potpuno nova momčad, neuigrana, mlada, što potvrđuje i podatak da su samo dvojica naših igrača starija od 25 godina (Brekalo i Livaja, op. a.), a dvojica mladića (Seid Zukić iz Travnika i Đorđe Čosić, posudba iz Zrinjskog) su igrala, a momčadi su se priključila samo dva dana prije utakmice protiv Mladosti. Sve to su razlozi što ipak mogu biti zadovoljan, pa i unatoč porazu, a uvjeren sam da ćemo u nastavku prvenstva pokazati više, igrati bolje i već u idućem kolu (u Vitezu gostuje Krupa, op. a.) igrom i rezultatom to i potvrditi - kazao je u nedjelju ujutro trener Viteza Ivica Bonić.

Pokazali da mogu

Jedan iz prošlogodišnje “garde” u momčadi Viteza je vratar Ivan Tirić. Branio je Ivan protiv Mladosti vrlo dobro, a za primljeni gol ne snosi krivnju. - Cijelo proljeće nisam branio, pa je moj motiv bio i dodatno pojačan. Nema razloga za moje nezadovoljstvo kada su obrane u pitanju. Gol zaista nisam mogao braniti, a posebnog razloga za radost nemam jer smo susret izgubili. Ipak, pokazali smo da možemo, a kada zaigraju i igrači koji u ovom susretu nisu imali pravo, bit će to “druga pjesma”. Vjerujem, uskoro će sve doći na svoje i Vitez će biti težak protivnik i za najbolje bh. momčadi - optimističan je vrijedni, radišni i uvijek skromni vratar Viteza Ivan Tirić.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.