NK Vitez

Bonić: Moramo biti na visokoj razini te imati i malo sreće

Bonić: Moramo biti na visokoj razini te imati i malo sreće
24.02.2018.
u 09:00
Pogledaj originalni članak

I u desetoj prvenstvenoj gostujućoj utakmici, u prvom proljetnom kolu, prošle subote protiv Čelika u Zenici Vitez niti je postigao gol niti je osvojio bod i tako je nastavio crnu gostujuću seriju kakvu ni najstariji i najažurniji kroničari NK Vitez ne pamte.

Slab učinak

Puno bolje nije ni na ovosezonskim domaćim utakmicama jer u 9 dosadašnjih prvenstvenih susreta Vitez je osvojio tek 7 bodova i postigao samo 8 pogodaka. I ovosezonske utakmice, gostujuće i domaće, bar za sada, su za zaborav. A Vitezu u goste stiže trećeplasirani Široki Brijeg, pa se neizostavno nameće pitanje je li uopće taj susret prilika Vitežanima da bar malo poprave svoj (pre)skromni bodovni saldo i tako ostave nadu, “odškrinuta vrata”, očuvanja premijerligaškoga statusa.

- Široki Brijeg je jedna od najboljih momčadi u ligi. To su, uostalom, pokazali te potvrdili i u prvom proljetnom kolu kada su zasluženo, s 3:1, pobijedili Sarajevo. Mi, u susretu sa Širokim, kako bismo eventualno došli do povoljnog rezultata, moramo, prije svega, dati svoj maksimum te, uz to, imati i barem malo sportske sreće. Unatoč nizu problema koji su nas pratili i koje još uvijek imamo, vjerujem kako mi do tog cilja u ovom susretu možemo stići - kazao je trener Vitežana Ivica Bonić. Kada je u pitanju stanje u momčadi, Bonić je kazao: - Nemamo ozlijeđenih ni kažnjenih i protiv Širokog bar tih problema nećemo imati. Međutim, od kako smo se vratili s priprema u Međugorju, u Vitezu, evo, već dva tjedna, nismo imali priliku, zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta, odraditi trening na uigravanju momčadi. U situaciji smo da nekim igračima koji su nam tijekom priprema pristupili i tretiraju se pojačanjima, damo priliku igranja protiv Širokog, a na djelu ih još uvijek nismo imali priliku vidjeti. Ipak, iz svoje kože ne možemo pobjeći. Borit ćemo se, s optimizmom da još uvijek nije sve izgubljeno. A kada je prvih 11 u pitanju, što vi novinari uvijek tražite, čak ni za osamnaestoricu koja će se naći u zapisniku za susret zaista još uvijek ništa konkretno ne mogu reći, osim da će, u odnosu na susret protiv Čelika, biti određenih promjena.

Bod bi bio dobar

Pred susret sa Širokim gosti novinara bili su i iskusni i uvijek pouzdani Širokobriježanin Slavko Brekalo te mladi desni bočni Ivan Stanić. - Znamo što je Široki, kakvu momčad ima, što nas u ovom susretu čeka. Teren će biti “katastrofa”, no moramo dati sve od sebe, na takvom terenu ni Širokom neće “cvasti ruže”, maksimalnim zalaganjem pokušat ćemo to iskoristiti i ostvariti naš plan - ne izgubiti - poručio je Stanić. - Pobjedom protiv Sarajeva Široki je sigurno napunjen samopouzdanjem, a nas je poraz protiv Čelika razočarao, pomalo i uzdrmao. Izgubili smo zaista nesretno, jednim jedinim udarcem u okvir našeg gola koji nas je i “pokopao”. Nogomet je takav, često nepravedan, nemilosrdan… Cijeli tjedan tražimo i nalazimo, rekao bi, snage, hrabrosti, odlučnosti… ne predati se, izboriti povoljan ishod protiv Širokog i tako “ostati u životu”. Vjerujem da mi to možemo - kazao je pred susret sa “svojim” Širokim Slavko Brekalo.•

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.