nogomet

Boban i Fifa odlučuju o revolucionarnom potezu: Odlaze li posudbe u povijest!?

Boban i Fifa odlučuju o revolucionarnom potezu: Odlaze li posudbe u povijest!?
10.04.2018.
u 15:45
Pogledaj originalni članak

Fifa želi stati na kraj gomilanju mladih igrača u bogatim klubovima i njihovom prosljeđivanju u filijale. Juve je ove sezone posudio čak 41 igrača!
Je li na pomolu nova revolucija u nogometnom svijetu!? Fifa, donosi France Football, namjerava raspravljati o modificiranju sustava posudbi igrača, a nije isključeno i da se posudbe ukinu!

O ovim će se drastičnim mjerama na Fifinom izvršnom odboru raspravljati tek u listopadu nakon što ideja prođe kroz ruke FIFPro-a (sindikat igrača), Udruženja europskih klubova, Foruma svjetskih liga i bivših slavnih igrača poput Marca van Bastena, Cafua, Edwina van der Sara i Zvonimira Bobana, javlja Goal.

Prvotna ideja posudbi bila je okrenuta razvoju mladih igrača koji nisu imali mjesta u matičnim klubovima, ali krovna svjetska nogometna kuća smatra da je došlo do iskorištavanja instituta posudbe.

Oni najveći klubovi potpisuju ogroman broj, mahom mladih igrača, prosljeđuju ih svojim filijalama i onda ih prodaju kako bi ostvarili profit. A mnogi od njih nikad ne dobiju ni minute u klubu koji ih je kupio.

Primjerice, ove sezone Juventus ima čak 41 posuđenog igrača, Udinese 27, Chelsea 22, Manchester City 18...

Upravo zbog takvih primjera zlouporabe, Fifa ozbiljno razmišlja reformirati sustav posudbi ili ga u potpunosti ukinuti!

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.