Nakon najave bojkota SP-a u Rusiji

Blatter političarima: Prestanite se uplitati u sport

Foto: Press Association/PIXSELL
Blatter političarima: Prestanite se uplitati u sport
21.03.2015.
u 09:17
Pogledaj originalni članak

Predsjednik Međunarodne nogometne federacije (FIFA) Sepp Blatter poručio je političarima da se prestanu miješati u nogometne poslove.
Blatterovo reagiranje uslijedilo je nakon što je ukrajinski predsjednik Petro Porošenko u ponedjeljak pozvao svoje saveznike na bojkot Svjetskog nogometnog prvenstva svijeta 2018. godine "dok Rusija ne povuče svoje trupe s teritorija Ukrajine".

"Sve više je miješanja politike u nogomet, bilo je slučajeva u Africi, Europi, Južnoj Americi... Pozivamo političare da prestanu s uplitanjem u sport. Svjetsko prvenstvo 2018. godine bit će održano u Rusiji, to je sigurno. Oni rade veoma naporno i bojkot SP-a ili bilo kojeg sportskog događaja, nikada ne bi bilo pravo rješenje", rekao je Blatter, prenose agencije.

Sedamdesetdevetogodišnji Blatter želi peti mandat na mjestu prvog čovjeka FIFA-e, a na izborima 29. svibnja u Zurichu njegovi protukandidati bit će predsjednik Nogometnog saveza Nizozemske Michael van Praag, bivši portugalski reprezentativac Luis Figo i jordanski princ Ali bin Al-Hussein. (f)

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.