Pobježe Liga za prvaka

Bez trke i borbe nema ni bodova

Bez trke i borbe nema ni bodova
27.02.2017.
u 09:15
Pogledaj originalni članak

Nogometaši Širokoga Brijega vratili su se pokunjeni iz Banje Luke gdje su na “neutralnom travnjaku” poraženi 0:1 protiv Metalleghea u prvom kolu nastavka prvenstva. Svi koji su gledali prijenos na klupskoj TV mogu pod zajednički nazivnik svesti ovo: poraz je potpuno zaslužen! Široki nije zaslužio bolji rezultat.

Premoć bez puno koristi

Ako analiziramo utakmicu, zaključak je ovaj: Do pogotka u 28. minuti, koji je na kraju ispao odlučujući, Široki je Brijeg imao punu premoć i posjed lopte, ali od toga nije bilo koristi.

U toj “kritičnoj” minuti Jure Ivanković izgubio je loptu na sredini, “vremešni” Sulejman Smajić ju je pored Slavka Bralića ubacio u sredinu, a strijelac Antonio Vidović “prošao kroz Damira Zlomislića i Borisa Pandžu”, koji su (možda) mislili da je zaleđe.

Strijelac Vidović mangupskim je potezom prevario nemoćnog Antonia Soldu...

Sve poslije toga je nevažno, jer do kraja se nije bilo promjena. Široki Brijeg je u drugom poluvremenu bio agresivniji, ali sve je bilo uzaludno, smušeno, neduhovito i “u puževu stilu”.

Sablić nedostupan

Rezultat je na kraju ostao isti. U medijima je osvanula izjava trenera Sablića:

-Uzalud smo imali nadmoć, pogodili i vratnicu. Uvjeti su bili teški, kako nama tako i Metallegheu...

Jučer smo pokušali dobiti “širu” izjavu trenera Širokog, ali Sablićev je mobitel uporno ponavljao: Pretplatnik je privremeno nedostupan - ili je isključio telefon... Ali, trener Metalleghea Mato Neretljak nije bio nedostupan:

-Znali smo protiv koga igramo i kako se postaviti. Recept je bio: Ratnička igra, izgaranje, zubima na kopačku! To smo i prezentirali, to se na kraju isplatilo.

Evo, akciju iz koje smo zabili gol, uvježbavali smo 100 puta na treningu. Da, 100 puta! Mali je Vidović točno znao gdje će Smajić ubaciti loptu.

Nas sigurno nitko neće lako dobiti. Ponavljam: ratnička igra, koju “prepisujemo” od Atletico Madrida nam je recept. Bit će teško ponoviti je u Tuzli. Sloboda je izraziti favorit, ali morat će to dokazati igrom! Bude li tako, nećemo ispasti iz lige..

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.