Jasmin Baković

"Baždareviću postavljeni cilj plasman na SP"

"Baždareviću postavljeni cilj plasman na SP"
31.12.2015.
u 07:37
Pred Savezom je težak posao u 2016. kada je u pitanju Premijer liga. Natjecanje se skraćuje na 12 klubova i to će biti veliki izazov
Pogledaj originalni članak

- Ugovorom s izbornikom Baždarevićem definiran je cilj, a to je plasman na Svjetsko prvenstvo. Rezultati u nekoliko prethodnih godina daju nam za pravo odrediti takav cilj, bez obzira na to što nismo uspjeli u proteklim kvalifikacijama, izjavio je glavni tajnik NS BiH Jasmin Baković.

Poznata očekivanja

U intervjuu za Fenu Baković navodi da su u Savezu zadovoljni načinom na koji su izabranici izbornika Baždarevića došli do dodatnih kvalifikacija za EP u Francuskoj, ali ne krije razočaranje neuspjehom protiv Iraca, za koje smatra da su slabija momčad od BiH.

- Znamo svi šta nas očekuje i mislim da se trebamo boriti za jedno od prva dva mjesta. Belgija je izraziti favorit u skupini - izjavio je Baković.

- To je vrsta koja je u velikom usponu, ali nije pokazala toliku superiornost u kvalifikacijama za EP. U svakom slučaju se ne treba predavati, vjerujem kako možemo završiti kvalifikacije i na prvom mjestu. Naravno, ne smijemo podcijeniti slabije momčadi kao što je Cipar. Poraz protiv njih u prošlim kvalifikacijama nas je vjerojatno stajao izravnog plasmana u Francusku. Izbornik Baždarević će sigurno dobro analizirati protivnike i pripremiti momčad na odgovarajući način za svaku utakmicu - dodao je glavni tajnik NS BiH.

Baković ističe da stručni stožer reprezentacije BiH, pored protivničkog tima, mora detaljno analizirati svoje nastupe.

Izvlačenje pouka

- Sigurno smo kvalitetniji od Irske, ali oni su bili spremniji u dvije utakmice. Pokazali su više želje. Analiza će pokazati šta je bio problem u našem sastavu, a sada se moramo osvrnuti na te utakmice te izvući pouku – objasnio je Baković.

NS BiH je već ugovorio dva prijateljska susreta u 2016. godini i to protiv Luksemburga 25. i Švicarske 29. ožujka, dok će krajem svibnja također biti ugovoren prijateljski susret protiv neke od vrsti koje će igrati na EP-u u Francuskoj. U idućoj sezoni pred Savezom je važan posao i kada je u pitanju domaće natjecanje. Premijer liga u 2016. se skraćuje na 12 klubova, što znači da će najviši stupanj napustiti 6 klubova. NS BiH je prije početka sezone poduzeo mjere koje se odnose na regularnost natjecanja, imajući u vidu kako će sezona biti teška. Baković ističe kako je takav pristup u jesenskom dijelu urodio plodom.

- Odjel za natjecanje, Stegovno povjerenstvo, Odjel za suce i Odjel za sigurnost i stadione podnose izvješća Izvršnom odboru koji zasjeda jednom mjesečno. Oni dostavljaju analizu problema da bi mi u Savezu mogli djelovati učinkovito. Taj trend ćemo nastaviti i u proljetnom dijelu jer se pokazao dobrim - zaključio je Baković.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.