HŠK Zrinjski

Baka upozorio na moguće iznenađenje

Baka upozorio na moguće iznenađenje
02.12.2017.
u 07:00
Pogledaj originalni članak

Novu najvažniju prvenstvenu utakmicu plemići će igrati danas pred svojom publikom od 14 sati. U goste im dolazi najslabije plasirana momčad Premijer lige BiH Vitez. Iako je riječ o protivniku koji svojom snagom i nije toliko privlačan mostarskim ljubiteljima nogometa, nešto veći posjet nego inače danas ne bi bio iznanađujući. Po svemu bi to za plemiće trebao biti lagan zadatak, ali upravo su takve utakmice u kojima su unaprijed upisani bodovi vrlo opasne.

Opasni Peko

- U utakmici sa Slobodom pokazali smo želju za pobjedom od prve minute i vjerujem kako ćemo tako ući i u utakmicu s Vitezom. Njima su prijeko potrebni bodovi i pokušat će nas iznenaditi. Upozorio sam igrače na mogućnost iznenađenja od Viteza, s obzirom da imaju prema naprijed 3-4 brza igrača. Imaju Ivana Peku koji je nepredvidiv igrač i može odigrati vrhunski. S obzirom da dolaze bez tri kartonirana igrača, vjerujem da to nećemo prihvatiti olako i da ćemo susretu pristupiti ozbiljno. Ako to tako shvatimo, onda pobjeda ne bi trebala doći u pitanje - kazao je na jučerašnjoj konferenciji za medije strateg HŠK Zrinjski, Blaž Slišković.

Trener Slišković može računati na manje-više sve svoje nogometaše, osim na napadača Tonija Jovića koji je ionako već dulje vrijeme izvan kombinacija. Prema Sliškovićevim riječima, manjih problema s ozljedama imaju Nermin Jamaka i Miloš Filipović, no obojica će vjerojatno konkurirati za prvu momčad.

Prilika za dizanje forme

Zrinjski je trenutačno na 3. mjestu s bodom manje od vodećeg dvojca Širokog Brijega i Željezničara, ali na stanku može otići, i plemiće nakon utakmice s Vitezom čeka gostovanje kod Čelika, te imaju dobre izglede osvojiti jesenski naslov.

- Ukoliko pobijedimo Vitez, i Čelik za tjedan dana, u najmanju ruku nam nitko ne može pobjeći na razliku veću od jednoga boda. U nedjelju prvenstvenu utakmicu igraju Široki Brijeg i Željezničar i o toj utakmici će mnogo ovisiti raspored prve tri momčadi na prvenstvenoj ljestvici. Mi, prije svega, gledamo na sebe. Uz dvije pobjede, i sa šest bodova sigurno smo najmanje drugi, dodao je Baka.

Ova će utakmica biti i prilika za dizanje forme za igrače Zrinjskog. Primjerice, da je imao malo više koncentracije i sreće u realizaciji, Nemanja Bilbija je mogao biti najbolji igrač Zrinjskog protiv Slobode u prošlom kolu. Igrao je tada solidno, ali je nešto morao i zabiti. Igračima poput njega nešto slabiji protivnik bi mogao poslužiti kao prilika za dizanje forme.•

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.