Goran Jovanović

Autsajderi smo, ali ćemo pokušati iznenaditi

Foto: VL FOTO
Autsajderi smo, ali ćemo pokušati iznenaditi
18.11.2015.
u 16:47
Predstavljena je prinova u reprezentaciji, naturalizovana Amerikanka Linette Kizer, za koju je Jovanović rekao da je veliki profesionalac i da se brzo uklopila u ekipu te da je dio dobre atmosfere koja vlada u reprezentaciji.
Pogledaj originalni članak

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra u Tuzli završava pripreme za kvalifikacije za europsko prvenstvo 2017. godine u Češkoj Republici. Selektor Goran Jovanović danas je na pres-konferenciji zahvalio domaćinima i Košarkaškom savezu BiH na odličnim uvjetima za pripreme te da vjeruje da je za nama ružno vrijeme u kojem ženska reprezentacija nije nastupala pet godina. Ističe da je njegova ekipa autsajder u grupi, ali da će se truditi da nekoga od favorita iznenade. Na pitanje zašto u reprezentaciju nije pozvao Irmu Rahmanović, jednu od najboljih bh. košarkašica, rekao je da tu nema nikakvih nesporazuma.

- U ovoj  fazi Irma Rahmanović nije nam potrebna, odnosno, ne bi imala mjesto među 12 igračica na koje računam. Razgovarao sam s njom o tome i ne bi bilo fer da je pozivamo iz Belgije na pet dana, a da ne bude u rosteru. Na nju svakako računamo ubuduće – objasnio je selektor. Predstavljena je prinova u reprezentaciji, naturalizovana Amerikanka Linette Kizer, za koju je Jovanović rekao da je veliki profesionalac i da se brzo uklopila u ekipu te da je dio dobre atmosfere koja vlada u reprezentaciji.  

Reprezentacija BiH u Rumuniju putuje 19. studenog. Prva utakmica na rasporedu je 21. studenoga. Nakon toga, reprezentativke se vraćaju u Tuzlu gdje će 25. studenoga (19,30 sati) igrati s Turskom.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.