postignut dogovor

Asmir Begović novi član Bournemoutha

Asmir Begović novi član Bournemoutha
30.05.2017.
u 20:04
Pogledaj originalni članak

Chelsea i AFC Bournemouth jučer su postigli dogovor o obeštećenju pa će golman reprezentacije BiH od 1. srpnja 2017. i službeno postati novi član ekipe s Vitality stadiona, priopćila je press služba Asmira Begovića.

Begović je u Chelseaju, u koji je stigao iz Stoke Cityja, proveo dvije sezone u kojima je ukupno upisao 33 nastupa u svim natjecanjima te se ove godine okitio naslovom prvaka Engleske.

Bournemouth je prošlu premijerligašku sezonu završio na devetom mjestu i u narednu sezonu ulazi s još većim ambicijama.

- Bournemouth je uzbudljiv, ambiciozan klub koji ima sjajnu perspektivu - kazao je Begović.

- Biti dijelom Chelsea je bilo zaista sjajno, ali sada osjećam da je vrijeme da krenem dalje, prije svega jer želim više igrati. Ulazim u vrlo važno razdoblje svoje karijere i želim pokazati ljudima koliko mogu i znam. Dugo sam razgovarao s menadžerom Eddiejem Howeom i vidio sam da je to pravi klub za mene i želim im pomoći svojim iskustvom na terenu i izvan njega da naprave još jedan korak naprijed - dodao je.

Bournemouth, s kojim je dogovorio sve uvjete višegodišnjeg ugovora, Begoviću nije nepoznat s obzirom na to da je u tom klubu 2007. bio na posudbi iz Portsmoutha, te upisao ukupno osam nastupa u League One za Višnjice.

- Asmir je sjajan golman koji je dokazao da je sposoban za velike stvari i to na vrhunskoj razini. U najboljim je godinama, spreman je i pravi je lider na terenu i izvan njega, tako da je to upravo karakter kakvog smo željeli u našem timu. Podignuće i konkurenciju među golmanima koje imamo trenutno i njegovo iskustvo će biti ogroman doprinos za naše igrače. Radujem se što je s nama i što će biti važan igrač za nas u godinama koje dolaze - kazao je menadžer Bournemoutha Eddie Howe.

Izvršni direktor kluba Neill Blake je dodao i kako je ovo važan trenutak za klub.

- Ovaj transfer je i važna poruka našeg kluba. Presretan sam da smo u stanju dovesti golmana Asmirove kvalitete i iskustva. Dolazi nam na vrhuncu karijere, s iskustvom igranja na Svjetskom prvenstvu i u Ligi prvaka iako mu je tek 29 godina. Važno nam je da u ovom trenutku pojačamo ekipu i da na momentumu koji imamo iz prošle sezone dodatno napredujemo, a dovođenje Asmira je prvi korak ka tome - izjavio je.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.