Uspjeh bh. plivačice

Amina Kajtaz oborila rekord BiH i postala prvakinja Hrvatske

Amina Kajtaz oborila rekord BiH i postala prvakinja Hrvatske
23.12.2017.
u 12:45
Mlada Mostarka je bh. rekordom stigla do druge pozicije
Pogledaj originalni članak

Bh. plivačica Amina Kajtaz briljira na Prvenstvu Hrvatske u malim bazenima, koje se održava na riječkoj “Kantridi”.

Prvo je u četvrtak oborila rekord Bosne i Hercegovine na 200 metara delfin, da bi u petak, po prvi put u karijeri, postala prvakinja Hrvatske, i to na 100 metara delfin, javlja novinska agencija Patria (NAP).

Ona je u Rijeci dionicu od 200 metara isplivala u vremenu 02:17.22, čime je za više od dvije i pol sekunde srušila rekord Maide Turnadžić iz 2009. godine.

Mlada Mostarka, koja će 31. prosinca proslaviti 21. rođendan, bh. rekordom stigla je do druge pozicije. Prva je bila domaća natjecateljica Suzana Ćorić, koja je plivala 2:15.39.

"Bilo je to solidno vrijeme, ali ipak moja dionica je 100m delfin i tu imam najviše bodova. Ali, svakako da mi je drago da sam počela plivati i malo duže discipline za razliku od prije", rekla je plivačica Mladosti iz Zagreba.

Jučerašnja utrka na 100m delfin donijela joj je prvo mjesto.

"Zadovoljna sam rezultatom, s obzirom da sam prije pet dana nastupala na Europskom prvenstvu. Sretna sam jer mi je danas prvi put u životu da sam postala hrvatska prvakinja".

Nedavno je, zajedno s Nikolom Bjelajcem, Nejlom Karić, Lamijom Medošević i Eminom Pašukan nastupila na Europskom prvenstvo u Kopenhagenu, a kako kaže, nastupom u Danskoj veoma je zadovoljna.

"Izuzetno sam zadovoljna. Bilo je to prvo Europsko prvenstvo s trenerom Lovrenco Franičevićem. Želim mu se ovim putem zahvaliti na dobrom početku suradnje. Plivala sam ispod minut 100 delfin i tako osvojila 770 FINA bodova", naglasila je Kajtaz, koja se zahvalila i bivšem treneru Borutu Petriču na svemu što je učinio za nju.

Kajtaz posljednjeg dana Prvenstva Hrvatske očekuje utrka na 50m delfin.
 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.