Novogodišnja noć

Splitska bolnica puna pijane djece, 'rekorderka' imala 2,2 promila

Foto: Ivana Ivanović/PIXSELL
Splitska bolnica puna pijane djece, 'rekorderka' imala 2,2 promila
02.01.2013.
u 09:09
– Ovo u svojoj praksi još doživjela nisam. Na Dječjoj klinici toliki broj alkoholizirane djece dežurni liječnici nikada do sada nisu primili – kaže dežurna liječnica Katica Gabrić
Pogledaj originalni članak

Dežurni liječnici splitske bolnice imali su pune ruke posla u novogodišnjoj noći zbog alkoholizirane djece i odraslih, ozljeda od pirotehničkih sredstava i tučnjava, piše Slobodna Dalmacija.

U bolnici je završilo mnogo pijane djece, a najmlađa djevojčica imala je 13 godina i 10 mjeseci te veliku količinu alkohola u krvi, 2,2 promila. Čak 11 maloljetnika u novogodišnjoj noći hospitalizirano je na Klinici za dječje bolesti splitske bolnice.

"Ovo još nisam doživjela"

– Ovo u svojoj praksi još doživjela nisam. Na Dječjoj klinici toliki broj alkoholizirane djece dežurni liječnici nikada do sada nisu primili – potvrđuje dežurna liječnica Katica Gabrić te dodaje da hospitalizirana djeca imaju od 13 do 17 godina, dok je najviše 15-godišnjaka. U krvi su imali od 0,8 do 2,5 promila.

Hitna je imala 35 intervencija, uglavnom su to bila trovanja alkoholom, a ljudi su stizali u stanju opasnom po život i bez svijesti. Jedna djevojčica koju su doveli, prema tvrdnjama onih oko nje, popila je čak litru tekile.

Cijeli članak pročitajte OVDJE.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.