ČAPLJINA

Smrtnost u prometnim nesrećama veća za 130 %

Foto: Zoran Grizelj
Smrtnost u prometnim nesrećama veća za 130 %
03.04.2011.
u 16:48
Nažalost, bilježi se i veći broj prometnih nesreća s teže i lakše ozljeđenim osobama. - istaknuo je načelnik Ćorić
Pogledaj originalni članak

Načelnik PU Čapljina Vinko Ćorić kazao je kako je u 2010. godini zabilježeno ukupno 360 prometnih nesreća, što je manje u odnosu na 2009. godinu, kada je zabilježeno ukupno 386 prometnih nesreća. Najčešći uzrok prometnih nesreća i stradavanja ljudi u prometu je i dalje neprilagođena brzina(139 nesreća). U porastu je broj prometnih nesreća sa smrtnim posljedicama.

Tijekom 2010. bilo je sedam prometnih, a godinu ranije - tri prometne s poginulima. U porastu je i broj poginulih osoba u prometu, što dokazuje podatak da je u prošloj godini bilo osmero poginulih, a u 2009. - troje. Ćorić je za HERC Vjesnik istaknuo kako se sve čini da bi se što bolje rješavali problemi mladih vozača i vozila koja nisu registrirana. Vršene su i akcije pojačane kontrole prometa, a radi se i na kažnjavanju onih koji ne registriraju navrijeme vozilo.

Također je istaknuto i da je postavljanje nadzornih kamera imalo jako dobar učinak te da se postavljanjem istih smanjio broj kaznenih djela. “U prva dva mjeseca ove godine imamo smanjenje kaznenih djela kao što su provale, teške krađe i drugo. To znači da su kamere već sada učinkovite. Nemamo ni krađe vozila, niti težih slučajeva remećenja javnog reda i mira. Sada je grad u cijelosti pokriven kamerama - naglasio je načelnik PU Čapljina Vinko Ćorić. Na osnovi snimaka kamera prekršiteljima idu prijave. Činjenica je da je postavljanjem kamera povećana i sigurnost, a sve je ovo i urađeno iz preventivnih razloga.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.