Mostar

Školarci ostvarili zavidne rezultate na natjecanjima

Foto: Zoran Grizelj
Školarci ostvarili zavidne rezultate na natjecanjima
23.05.2013.
u 10:21
Natjecanja 
se tradicionalno održavaju iz hrvatskog jezika i matematike
Pogledaj originalni članak

Svečanim programom u galeriji Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače jučer je uz mnogobrojne učenike, profesore, rodbinu i prijatelje, upriličena dodjela nagrada učenicima osnovnih i srednjih škola koji su postigli najbolje rezultate na natjecanjima u organizaciji Zavoda za školstvo Mostar.

Naglasak na fiziku

Na početku manifestacije prisutnima se obratio Jago Musa, direktor Zavoda za školstvo Mostar, osvrnuvši se na uspjehe koje su vrijedni osnovnoškolci i srednjoškolci postigli iz različitih predmetnih kategorija te je izrazio veliko zadovoljstvo što je do kraja dovedeno i ovogodišnje natjecanje u osnovnim i srednjim školama u suradnji sa Zavodom za školstvo i školama. “Natjecanje je tradicionalno, barem što se tiče predmeta hrvatskog jezika i matematike uz ostale predmete koje mijenjamo iz tehničkih razloga. Ove godine smo imali u osnovnim školama natjecanja iz fizike, kemije, engleskog jezika, informatike, ekologije..., a u srednjim školama smo posebno naglasak stavila na natjecanje iz fizike zbog različitih programa, s obzirom na gimnaziju i zanimanja”, kazao je Jago Musa, direktor Zavoda za školstvo Mostar. Dodao je da imaju želju, što im je krajnji cilj, zadržati i pojačati kvalitetu nastave u školama.

Mnoštvo nastupa

U otprilike sat vremena svečanosti popraćenih glazbenim programom dodijeljene su diplome iz devet kategorija za osnovne škole te sedam iz srednjoškolskog obrazovanja gdje je za svaki predmet nagrađeno po troje učenika. Cjelokupna svečanost u Kosači bila je protkana glazbenim, dramskim i recitacijskim programom pa su tako, između ostalih, učenici Srednje škole iz Stoca izveli pjesmu “Za dobra stara vremena”, učenici Internacionalna prve gimnazije s pravom javnosti Mostar izveli su igrokaz, a zbor iz Srednje medicinske škole Sestara milosrdnica Mostar otpjevao je pjesmu “Ruža crvena“. Izvedbama su školarci oduševili publiku koja je sve izvođače po završetku nagradila gromoglasnim pljeskom zahvale.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.