lansiranje rakete

Sjeverna Koreja slavi, Kim Jong-un pozvao na nova lansiranja

Foto: Reuters/PIXSELL
Sjeverna Koreja slavi, Kim Jong-un pozvao na nova lansiranja
14.12.2012.
u 07:53
U međuvremenu Južna Koreja objavila je pronašla krhotine rakete te da će ih ispitati kako bi pocijenili o kakvoj se tehnologiji radi
Pogledaj originalni članak

Stanovnici Sjeverne Koreje okupili su se u Pyongyangu na masovnom skupu kako bi proslavili lansiranje dalekodometne rakete, javljaju strani mediji. Državna televizija prikazala je masu ljudi kako su slavljem obilježili lansiranje, koje su mnoge države osudile kao kršenje rezolucije UN-a. U međuvremenu Južna Koreja objavila je pronašla krhotine rakete te da će ih ispitati kako bi pocijenili o kakvoj se tehnologiji radi.

Sjeverna Koreja objavila je u petak da će doći do novih lansiranja. Državna novinska agencija KCNA objavila je da je sjevernokorejski vođa Kim Jong-un pozvao na još takvih lansiranja.

UN je osudio lansiranje. SAD, Južna Koreja i Japan vjeruju kako Sjeverna Koreja radi na razvijanju dalekodometnih projektila sposobnih za nošenje nuklearnih bojnih glava te žele jačanje sankcija. Međutnim Kina, glavni saveznik Sjeverne Koreje kaže kako bi odgovor UN-a trebao ''pridonositi miru'' te izbjegavati jačanje napetosti.

>> 'Satelit Sjeverne Koreje nekontrolirano se vrti u orbiti'

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.