dvostruko ubojstvo

Sjekirom ubila dvije štićenice udomiteljske obitelji za nemoćne

Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
ubojstvo sjekirom (1)
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
ubojstvo sjekirom (1)
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
ubojstvo sjekirom (1)
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
ubojstvo sjekirom (1)
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
ubojstvo sjekirom (1)
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
ubojstvo sjekirom (1)
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
ubojstvo sjekirom (1)
Foto: Izak Vrtarić/VLM
ubojstvo sjekirom
20.06.2010.
u 08:48
A.P. (86) požalila se da joj je loše pa su je odveli psihijatru. U međuvremenu se saznalo da je tijekom noći ubila M.H.(81) i M.Ž. (88) .
Pogledaj originalni članak

Dvije štićenice udomiteljske obitelji za stare i nemoćne M.H. (81) iz Gornje Dubrave i M.Ž. (88) iz Svetog Urbana ubijene su tijekom noći na nedjelju u Praporčanu, Zrinskih 55, u međimurskoj općini Selnica.

Starije žene na spavanju je sjekirom ubila A.P. (82) iz mjesta Tupkovec, također štićenica udomiteljske obitelji.

- Ubojstvo se dogodilo oko dva sata u noći u udomiteljskoj obitelji Denisa Zamude (27), kazao je glasnogovornik PU međimurske Krunoslav Gosarić.

- Motiv je, prema sadašnjim saznanjima, pshihička rastrojenost počiniteljice. Ubojstvo je izvršeno s više udaraca sjekirom. Počiniteljica je napustila svoju sobu, koju dijeli s dvjema štićenicama, ušla u sobu žrtava i na spavanju ih usmrtila, kazao je Gosarić.

Oko sat vremena kasnije, u tri ujutro, počiniteljica zločina došla je u sobu 45-godišnje Irene Zamude, koja također udomljava štićenice, ali u susjednom objektu, i požalila se na zdravstvene tegobe. Kazala je da ima rak i da joj srce snažno lupa i zatražila da ju odvede u čakovečku bolnicu.

Oko 4 sata, dakle dva sata nakon ubojstava, staricu A.P. pregledao je dežurni liječnik na Odjelu psihijatrije Županijske bolnice u Čakovcu dr. Živko Mišević.

- Povraćala je i stenjala. Nije ništa govorila. Gospođa koja ju je dovezla rekla je da su staricu pronašli kako luta. I prije je već imala smetnje s probavom, pa sam je poslao na odjel interne jer sam stekao dojam da bi je trebao pregledati internist. Ništa nije upućivalo na to da je počinila takav zločin – kaže dr. Mišević, koji je za dvostruko ubojstvo doznao od Večernjakova novinara.

A.P. je već evidentirana na psihijatriji zbog manjih smetnji koje se, veli, često javljaju u starijoj životnoj dobi. Je li povraćanje bilo posljedica zločina koji je počinila, može se samo pretpostavljati.

S psihijatrije starica je prebačena na odjel hitne medicinske pomoći, na kojem ju je, kaže dežurna liječnica, pokupila policija jer se u međuvremenu doznalo za stravičan zločin.

Strašno ubojstvo otkrila je snaha koju je vlasnica udomiteljske obitelji po povratku u Praporčan nazvala i zamolila neka pripremi doručak za desetak štićenica o kojima dvije obitelji brinu u lijepo uređenoj i urednoj kući u gornjem Međimurju.

Udomiteljska obitelji Zamuda, majka i sin, ovim se poslom bavi od 2000. godine i dosad nisu imali problema sa štićenicama iako je nekoliko njih imalo psihičkih problema. Kažu da to nije neobično pa su štićenice ponekad i pokazivale nasilno ponašanje. Vlasnica je, kaže, primijetila da se A.P. ponekad nasilno ponaša i više puta vodila ju je psihijatrima u Čakovec.

Počiniteljica je na kriminalističkoj  obradi u PU međimusrkoj, a na teren su izašli istaži sudac i županijski državni odvjetnik, a slijedi i obdukcija tijela. Na terenu su bili i djelatnici Centra za socijalnu skrb pod čijim pokroviteljstvom radi udomiteljska obitelj.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.